Συγχώρα μας Παναγιά….

 Παραμονή  Δεκαπενταύγουστου, της μεγάλης γιορτής της  Χριστιανοσ΄ύνης…   39 Σύριοι πρόσφυγες εξακολουθούν  να βρίσκονται καθηλωμένοι χωρίς βοήθεια σε νησίδα στον Έβρο, ένα άταφο κοριτσάκι νεκρό από τσίμπημα  σκορπιού,  ένα ακόμη παιδί χαροπαλεύει, δυο πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό

Η μάνα  βάζει στο ποτάμι την νεκρή 5χρονη κόρη της  προκειμένου να επιβραδύνει τη σήψη του πτώματος.  Την ίδια ώρα, υπάρχει κι ένα ακόμη 9χρονο κοριτσάκι σε άσχημη κατάσταση, καθώς κι εκείνο έχει δεχθεί τσίμπημα από σκορπιό.

Mε νέο μήνυμά τους, οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου παρακαλούν για σωτηρία, με τις κρατικές αρχές και τους αρμόδιους να αδιαφορούν επιδεικτικά, την ώρα που συντελείται μια ντροπιαστική απάνθρωπη τραγωδία. «Άρχισε πάλι να βρέχει δυνατά όπως χθες. Έχουν αρχίσει κι άλλοι να έχουν πυρετό και τα παιδιά φοβούνται τις αστραπές….».

Οι ελληνικές αρχές αναφέρουν πως η νησίδα στην οποία βρίσκονται οι πρόσφυγες δεν βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, παραχωρώντας τη δηλαδή ουσιαστικά στην Τουρκία, ενώ αντίστοιχα οι Τουρκικές υποστηρίζουν το αντίθετο. Προτιμά δηλαδή να δώσει η μια πλευρά στην άλλη τη νησίδα, από το να αναλάβουν την ευθύνη και να σώσουν τους πρόσφυγες, προλαβαίνοντας το χαμό ενός ακόμη παιδιού.

Η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις αυξανόμενες διεθνείς πιέσεις, νομικές και δημοσιογραφικές, εξακολουθεί πεισματικά να μην πράττει το παραμικρό για να προστατεύσει τις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί, και μάλιστα δεν έχει καν επιτρέψει την παρουσία οργανώσεων και γιατρών να μεταβούν εκεί.

Μια ιστορία  ντροπής για τη χώρα μας και την  «πολιτισμένη» Δύση

Συγχώρα μας Παναγιά!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.