Στο ΣτΕ τα 36 προεδρικά διατάγματα για το σχέδιο «Αθηνά»- Καταργείται και επίσημα το Πανεπιστήμιο Στερεάς

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έστειλε  το υπουργείο Παιδείας τα σχέδια 36 Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν στο σχέδιο «Αθηνά», που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μετονομασίες Τμημάτων και Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Άμεσα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νομοτεχνική επεξεργασία, καθώς οι αλλαγές θα συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Με τα προεδρικά διατάγματα επίσης, καθορίζονται λεπτομέρειες που αφορούν τους φοιτητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τις διαδικασίες ανάδειξης και συγκρότησης των οργάνων διοίκησης των νέων τμημάτων.

Τα 22 από τα σχέδια 36 Προεδρικών Διαταγμάτων που στάλθηκαν στο ΣτΕ αναφέρονται σε Πανεπιστήμια και τα 14 σε Τεχνολογικά Ιδρύματα (ΤΕΙ).

Σύμφωνα με τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη, καταργούνται τα Πανεπιστήμια Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα, για   το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας  ορίζεται ότι  καταργείται (Π.Δ. 92/2003)  και τα περιουσιακά του στοιχεία περιέρχονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ οι καθηγητές του μεταφέρονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές του καταργούμενου Πανεπιστημίου Στερεάς  του τμήματος Βιοϊατρικής με εφαρμογές στην Πληροφορική  εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνεχίζουν τις σπουδές τους στη Λαμία.

Το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης στη Λιβαδειά του καταργούμενου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας συγχωνεύεται με το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου με έδρα την Αθήνα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.