Στο σκαμνί για την ΕΡΤ και τον ρ/σ 9.84. Για κακούργημα ο Χρ. Παναγόπουλος

Πλήθος ατασθαλιών που ζημίωσαν εκατομμύρια το Δημόσιο και τον Δήμο Αθηναίων βρήκαν οι ελεγκτές

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής , παραπέμπεται να δικαστεί για κακούργημα ο Χρήστος Παναγόπουλος,  πρώην Πρόεδρος της Δημόσιας Τηλεόρασης και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, που πρωτοστάτησε στο στήσιμο και τη δημιουργία του μορφώματος που φιλοδοξούσε να αντικαταστήσει την «σαπια ΕΡΤ», όπως ο τότε πρωθυπουργός σημείωνε.

Παράλληλα, για υπεξαίρεση 35 εκατομμυρίων ευρώ διώκονται δεκάδες στελέχη της Δημοτικής Ραδιοφωνίας (Αθήνα 9,84) για ατασθαλίες και απάτες που διαπιστώθηκαν.Προτείνεται η ποινική δίωξη των προσώπων που συμμετείχαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας την περίοδο 2001-2010 για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών. Παράλληλα προτείνεται η δίωξη εναντίον του ιδιώτη κ. Κυριάκου Γριβέα για υπεξαίρεση, νόμιμου εκπροσώπου εταιρειών που διοργάνωσαν εκδηλώσεις. 

Τα φαινόμενα κακοδιαχείρησης και ατασθαλιών στην ΕΡΤ επί διοίκησης Παναγόπουλου, την περίοδο 2001-2010, κόστισαν εκατομμύρια ευρώ, όπως έδειξαν τα πορίσματα των ελεγκτών. Παράλληλα την ίδια κατάσταση παρουσιάζει ο ραδιοφωνικός σταθμός 9,84.

Σύμφωνα με ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ο κ. Παναγόπουλος παραπέμπεται για το κακούργημα της απιστίας περί την υπηρεσία για έκτακτες αμοιβές που έδινε σε δημοσιογράφους, νομικούς συμβούλους αλλά και τεχνικούς κατά παράβαση της νομοθεσίας. Οι ελεγκτές στο πόρισμα τους επισημαίνουν ότι «οι αμοιβές δεν συνδέονται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως αναφέρουν οι αποφάσεις, αλλά συνδέονται μόνο με το έργο για το οποίο ήταν υπεύθυνος ο υπάλληλος που αμειβόταν και για το οποίο έπαιρνε το μισθό του».»

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ μοιράστηκαν με εντελώς ασαφή κριτήρια σε εργαζόμενους που προτιμήθηκαν να εισπράττουν έξι και επτά μισθούς για άγνωστους λόγους, αναφέρουν τα πορίσματα. Το πάρτυ φαίνεται πως συνεχιζόταν και σε απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες τεχνικών συμβούλων. Μάλιστα γίνεται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ειδική αναφορά στην περίπτωση του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2006, όταν εταιρία ανέλαβε τη διοργάνωση για 231.000 ευρώ. Η ίδια εταιρία ανέλαβε και τη χριστουγεννιάτικη εορτή του 2006, με απευθείας ανάθεση και χωρίς διαγωνισμό.Παράλληλα με τον κ. Παναγόπουλο παραπέμπονται οι κ.κ. Γιώργος Χουλιάρας, εντεταλμένος σύμβουλος, αλλά και στελέχη των εταιρειών που ωφελήθηκαν, όπως οι Λαμπρόπουλος, Ι. Ζαργάνης, Περικλής Παπαδημητρίου και άλλοι…

Σκηνές απείρου κάλλους περιγράφονται και για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2006, όταν εταιρεία ανέλαβε τη διοργάνωση έναντι 231.000 ευρώ! Στην ίδια εταιρεία δόθηκε και η χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2006, με απευθείας ανάθεση και χωρίς διαγωνισμό. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ κατηγορείται ότι μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα για να κάνει τις αναθέσεις και ότι ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο, αφού η ΕΡΤ επιδοτούνταν από αυτό.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.