Στο Λυκαβηττό η «Πλεύση Ελευθερίας» για την επέτειο από το δημοψήφισμα (φωτο). Μήνυμά στήριξης από τον Ken Loach

Στον Λυκαβηττό οργάνωσε τη δική της επετειακή συγκέντρωση η «Πλεύση Ελευθερίας» με κεντρικό σύνθημα «Λέμε ΟΧΙ στα ΝΑΙ τους» για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή και καλλιτέχνες όπως  η Θεοδοσία Τσάτσου, Ελένη Βιτάλη και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έδωσαν το παρών στην συγκέντρωση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου  κατέθεσε το μεσημέρι στον Αρειο Πάγο την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός της, έφθασε στον Λυκαβηττό με μοτοσυκλέτα. Στην εκδήλωση προβλήθηκε και βιντεοσκοπημένο μήνυμα του blogger Πιτσιρίκου, για το Brexit και το «Grexit». O βραβευμένος σκηνοθέτης Ken Loach, που πριν από λίγες εβδομάδες τιμήθηκε για δεύτερη φορά με το Χρυσό Φοίνικα,  έστειλε το δικό του μήνυμα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσω facebook για το «ΟΧΙ στα Ναι τους»

 

Το μήνυμα του Ken Loach:

 CjFukiCWEAIXMyv

Αγαπητή Ζωή,

είμαι υπερήφανος που μπορώ να στηρίξω την πρωτοβουλία σου. Παλεύεις για τη δημοκρατία και για το τέλος της κλοπής των πιο πολύτιμων δημόσιων θησαυρών σας. Το κουράγιο σου είναι είναι ένα μάθημα για όλους μας. Αλληλεγγύη και νίκη στον αγώνα σας!

Με θερμότατες καλές ευχές,

Ken Loach

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου   προσκάλεσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου επί σκηνής αλλά η Ζωή  δεν… ενέδωσε να τραγουδήσει. Πήρε όμως το μικρόφωνο για να πει: «Κάνουμε τη συγκέντρωσή μας εδώ με αφορμή την επέτειο του δημοψηφίσματος για συμβολικούς λόγους, αφού το Θέατρο του Λυκαβηττού είναι ανάμεσα σε αυτά τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί από την κυβέρνηση». Οπως αποκάλυψε, η πρώτη συναυλία που πήγε, ήταν στο Λυκαβηττό, στο Λέοναρντ Κοέν. «Ημουν στις πρώτες σειρές και τραγουδούσα με πάθος το <First we take Manhattan, then we take Berlin>» εξομολογήθηκε. Εδωσε το σύνθημα λέγοντας χαρακτηριστικά «τις μάχες θα τις δώσουμε με τραγούδια, σημαίες και ταμπούρλα» για να ξεκινήσει στη συνέχεια η μουσική βραδιά.

Δείτε τις φωτογραφίες:

590_615f172a464453533a44a39326bbc1eb

 

 

Φωτογραφίες: (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ – Nikos Libertas / SOOC

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.