Στους 17 οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορονοϊό & 624 κρούσματα- Εκτιμήσεις για 10.000 πραγματικά περιστατικά

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον κορονοϊό την Δευτέρα, αυξάνοντας τον επιβεβαιωμένο αριθμό των θυμάτων στην Ελλάδα σε 17. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 624. Εκτιμήσεις για 8.000 με 10.000 πραγματικά περιστατικά της νόσου.

Αναφορικά με τα  δυο νέα θύματα της νόσου,  πρόκειται για έναν 64χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίο και έναν 78χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο πρώτος ασθενής από την Αχαΐα είχε έρθει σε στενή επαφή με ανθρώπους που συμμετείχαν στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους. Έπειτα από νοσηλεία 11 ημερών, εκ των οποίων τις εννέα διασωληνωμένος, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας συνολικά ανακοινώθηκαν  94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Μπορεί τα καταγεγραμμένα κρούσματα στη χώρα μας να βρίσκονται στα 695, ωστόσο υπάρχουν εκτιμήσεις για 8.000 με 10.000 πραγματικά περιστατικά της νόσου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας και λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα. 

Την εν λόγω αναφορά τη βάσισε σε μαθηματικά μοντέλα. «Περιμένω αύξηση των κρουσμάτων, αλλά αγοράσαμε χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες.

124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι.

Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.