Στους δρόμους οι φοιτητές κατά του σχεδίου «Αθηνά»- Ολοήμερος αποκλεισμός του Υπουργείου Παιδείας

Στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά» διαδήλωσαν σήμερα οι φοιτητές. Εκτός από φοιτητές τμημάτων της Αθήνας, στην πρωτεύουσα έφτασαν με πούλμαν και σπουδαστές από όλη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα, έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι συγκεντρώθηκαν σπουδαστές από σχολές και τμήματα των ΤΕΙ όλης της χώρας καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι από σχολές της Αθήνας και προγραμματίζουν ολοήμερο αποκλεισμό του.

 Στην Αθήνα, χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Λίγο πριν τις 16:00 ομάδα διαδηλωτών κατέβασε τα κάγκελα που είναι τοποθετημένα περιμετρικά, θέλοντας να προσεγγίσει το κτίριο και την ίδια στιγμή στο σημείο έκαναν την εμφάνισή τους δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αργότερα κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο, όπου θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.διάρκεια της πορείας, στο ύψος της Πεσμαζόγλου, μία ηλικιωμένη τραυματίστηκε όταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, παρασύρθηκε από μηχανή που οδηγούσε αστυνομικός της ομάδας Ζ. Η γυναίκα τραυματίστηκε στ κεφάλι και την παρέλαβε ασθενοφόρο.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, εν μέσω των έντονων αντιδράσεων εντός και εκτός Βουλής, φέρεται να προχωρά σε κάποιες τροποποιήσεις του σχεδίου «Αθηνά», πριν εκδοθούν τα σχετικά προεδρικά διατάγματα. Την Τετάρτη, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την επανεπεξεργασία του σχεδίου, ενώ η ΔΗΜΑΡ επανέλαβε την αντίθεσή της σε αυτό, χαρακτηρίζοντάς το «επιφανειακό και αναντίστοιχο με τα κριτήρια που έχουν τεθεί».

Η ΠΟΣΔΕΠ από την πλευρά της, ζητά την αναστολή της διαδικασίας προώθησης του σχεδίου «Αθηνά» και την έναρξη διαλόγου με όλους τους αρμόδιους φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η Ομοσπονδία επισημαίνει πως υποστηρίζει την αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, θεωρεί όμως πως η πρόταση που έχει κατατεθεί από το υπουργείο Παιδείας, το ονομαζόμενο Σχέδιο «Αθηνά», δεν οδηγεί στον απαραίτητο εξορθολογισμό του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

http://tvxs.gr/news/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.