Στους δρόμους με τα τρακτέρ οι αγρότες της Θεσσαλίας

Με ζήτημα αιχμής την πολύ χαμηλή τιμή στο βαμβάκι που επιβάλλουν φέτος οι εκκοκκιστές, οι αγρότες της Θεσσαλίας βγήκαν σήμερα Δευτερα 17 Δεκέμβρη  με τα τρακτέρ στους δρόμους, δίνοντας το έναυσμα για το ξεκίνημα νέων αγροτικών κινητοποιήσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας  έστησαν μπλόκα σε τρία διαφορετικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου (στον Ε-65 στην Καρδίτσα στο Δέλτα, στον κόμβο Πλατυκάμπου και στην πλατεία των Φαρσάλων) .

Ειδικότερα οι αγρότες της Καρδίτσας έστησαν ισχυρό μπλόκο με πολλά τρακτέρ στη νέα Εθνική οδό Ε-65, στο ύψος του κόμβου του «Δέλτα» Καρδίτσας.

Μαχητική συγκέντρωση, με δεκάδες τρακτέρ, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων, ενώ αγρότες από τη Γαλήνη της Λάρισας και τα γύρω χωριά βγήκαν με αγροτικά μηχανήματα στην οδό Λάρισας – Αγιάς  δίπλα στον κόμβο Πλατυκάμπου της Εθνικής οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση για την οργάνωση κατά τόπους αγροτικών κινητοποιήσεων, πάρθηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στις 9 Δεκέμβρη, στη Λάρισα.

Σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά μετά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα και την συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων δεν βρήκαν «κοινό έδαφος» και  «οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος» .

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, «δεν δόθηκε λύση σε κανένα από τα δίκαια αιτήματα που έθεσαν οι αγρότες, όπως το κόστος παραγωγής, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, το πετρέλαιο κίνησης κ.ά.»

«Οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος και η επίλυση των προβλημάτων μας, θέμα επιβίωσης», επεσήμανε χαρακτηριστικά. Κάλεσε τους συναδέλφους του αγρότες να συμμετέχουν δυναμικά με τα τρακτέρ τους στις κινητοποιήσεις που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα σε Λάρισα και Καρδίτσα προκειμένου να πιέσουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι αγροκτηνοτρόφοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, ικανοποιητικές τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να έχουν βιώσιμο εισόδημα. Στο πλαίσιο των αιτημάτων τους οι αγρότες πέρα από τις ανοιχτές τιμές σε βαμβάκι, σιτηρά, φρούτα, γάλα, βάζουν και το θέμα της φορολογίας, του κόστους παραγωγής και του αγροτικού πετρελαίου, του ακατάσχετου των λογαριασμών τους και της αναμόρφωσης του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με τους αγρότες που βγαίνουν από σήμερα στους δρόμους   τα σημερινά μπλόκα αποτελούν και μία πρόβα- τζενεράλε για τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν  Στις αρχές του νέου χρόνου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής, για κλιμάκωση και πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς προς τα τέλη του ερχόμενου Γενάρη.

Εναλλακτικές διαδρομές για τους οδηγούς λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

Εναλλακτικές διαδρομές θα πρέπει να ακολουθούν οι οδηγοί λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων στον αυτοκινητόδρομο Ε-65, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, σήμερα, Δευτέρα από ώρα 12.00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε-65 από Α/Κ Προαστίου (97,3 χ/θ) μέχρι τον Α/Κ Σοφάδων (72,3 χ/θ), η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων και διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λαμία:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον κόμβο Προαστίου, μέσω της συνδετήριας οδού Αγίας Τριάδος με τον Ε-65, προς την περιφερειακή οδό Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια κίνηση στην Επαρχιακή Οδό Προαστίου – Αγίας Τριάδας – Καρδίτσας και ακολούθως στην Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας – Ν. Μοναστηρίου και είσοδος στον Ε-65 από τον κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου).

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τρίκαλα:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου) προς την συνδετήρια οδό του Ε-65 με την Ε.Ο. Ν. Μοναστηρίου -Καρδίτσας – Τρικάλων έως τέρμα (Τρίκαλα). Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών. Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 213-1527114, 24410-80200»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.