Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και γονείς: Ζητούν ασφαλή σχολεία

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς διαμαρτύρονται για το άνοιγμα των σχολείων ζητώντας μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του νέου κορονοϊού στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της υπουργού Παιδείας. 

Η πορεία στην Αθήνα ξεκίνησε από τα Προπύλαια και έφτασε έξω από τη Βουλή, ζητώντας «άμεσα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής για την έναρξη και λειτουργία των σχολείων».

Στη Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί, φοιτητές και γονείς, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Διοικητήριο και προχώρησαν σε πορεία με κατάληξη το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές ζητούν επιστροφή στις σχολικές αίθουσες με όρους υγιεινής και ασφάλειας, συγκρότηση τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών, προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, και τη διόρθωση των λαθών στους προσωρινούς πίνακες για να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών.

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών απαιτούν επίσης έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για να καλυφθούν όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας και τη διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ, αλλά και την κατάργηση της νομοθετικής διάταξης, που επιτρέπει τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τον Μάιο. 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.