Στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα οι Τσιόδρας – Χαρδαλιάς: «Οι Ρομά είναι ευάλωτη ομάδα όχι απειλή» [Βίντεο]

Επίσκεψη στον οικισμό των Ρομά στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα πραγματοίησε την Παρασκευή κυβερνητικό κλιμάκιο επικεφαλής του οποίου ήταν οι Ν. Χαρδαλιάς και Σ. Τσιόδρας, με σκοπό να ενημερώσουν τους κατοίκους σε σχέση με την καραντίνα.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, το κλιμάκιο επισκέφθηκε την περιοχή παρουσία ΜΑΤ, ενώ υπήρξαν και κάποιες αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων, λόγω της καραντίνας.

Ειδική αναφορά στους Ρομά έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Ο κ. Τσιόδρας απηύθυνε έκκληση οι Ρομά να μη γίνονται στόχος μίσους με αφορμή την πανδημία: «Οι Ρομά σε ολόκληρη την Ευρώπη συγκαταλέγονται στις αδύναμες ομάδες, γιατί ζουν σε υποβαθμισμένες κατοικίες. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης δεν έχουν νερό, κάτι που κάνει δύσκολο ακόμα και το πλύσιμο των χεριών και μειωμένη πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές» είπε αρχικά.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι, δεν είναι απειλή, αλλά ευάλωτη ομάδα, τα μέτρα που έχουν παρθεί, αφορούν την διασπορά του ιού. Πρέπει να βοηθήσουμε στην ενημέρωση τον έλεγχο και την παρακολούθηση της κατάστασης. Οι συμπολίτες μας θα συνεχίσουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση» συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, φόβο, μίσος και διακρίσεις στην κοινωνία μας, ούτε στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Η αλληλεγγύη και η ενότητα θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση.

tvxs.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.