Στον Ιβάν Σαββίδη το Porto Carras στη Χαλκιδική

Ολοκληρώθηκαν οι   διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιβάν Σαββίδη και του ομίλου  Στέγγου/Τεχνικής Ολυμπιακής και αναμένεται άμεσα η σύναψη συναλλαγής για το Porto Carras. Το τίμημα στην κατ’ αρχήν συμφωνία ανέρχεται σε 205 εκατ. ευρώ.

Νέα ισχυρή δύναμη στον τουριστικό τομέα καθίσταται ο όμιλος του ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, αποκτώντας την κυριότητα του μεγάλου τουριστικού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική. 

Μετά από πολύμηνες επίπονες διαπραγματεύσεις , επετεύχθη συμφωνία για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών όλων των εταιρειών που  κατέχουν και διαχειρίζονται τα επιμέρους περιουσιακά στοιχεία του συγκροτήματος.Η συναλλαγή θα περιλαμβάνει την πώληση α) των μετοχών θυγατρικών εταιρειών της εταιρείας που συνδέονται με τη λειτουργία της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» και δη των εταιρειών «ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε», «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΓΚΟΛΦ Α.Ε.», «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.» και β) περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τη λειτουργία της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» καθώς και των μετοχών όλων των παραπάνω εταιρειών που ανήκουν σε συνδεδεμένα με την εισηγμένη εταιρεία πρόσωπα. 

Οπως ανακοινώθηκε, η μεταβίβαση θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των νομικών και οικονομικών ελέγχων. Νέος ιδιοκτήτης θα είναι η Belterra Investments του Ιβάν Σαββίδη, που διαχειρίζεται το «Μακεδονία Παλλάς», ενώ έχει εξαγοράσει μεγάλη τουριστική έκταση στη Χαλκιδική για τη δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος και ετοιμάζεται να ανακαινίσει και να επαναλειτουργήσει το παλιό «Ξενία» της περιοχής.

Το τίμημα συμφωνήθηκε σε 205 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων δανειακών υποχρεώσεων 54 εκατ. ευρώ, τις οποίες έχει εγγυηθεί η «Τεχνική Ολυμπιακή» και θα τις αποπληρώσει άμεσα ο όμιλος Σαββίδη. Το υπόλοιπο ποσό των 151 εκατ. ευρώ θα κατανεμηθεί στην Τ.Ο. Investment Holding (του ομίλου της «Τεχνικής Ολυμπιακής»), σε μέλη της οικογένειας Στέγγου και σε μικρομετόχους.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι στο πλαίσιο των ως άνω διαπραγματεύσεων, ο κατασκευαστικός κλάδος της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» δεν αποτελεί τμήμα της συναλλαγής και πρόκειται να εισφερθεί εν τέλει σε θυγατρική εταιρεία της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.