Στον «αέρα» πάλι το συνέδριο της ΓΣΕΕ: Επεισόδια στη Ρόδο-Υπό κατάληψη και το κεντρικό κτίριο σε Αθήνα [Βίντεο]

Νέoς γύρος έντασης επικρατεί με επίκεντρο μια ακόμη προσπάθεια να πραγματοποιηθεί συνέδριο της ΓΣΕΕ, αυτή τη φορά στη Ρόδο.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΑΚ), που χθες απαγόρεψε στους δημοσιογράφους να καταγράψουν τις διαδικασίες και κάνει ό,τι μπορεί για να αποδομήσει το συνδικαλιστικό – εργατικό κίνημα ακόμη περισσότερο στους εργαζομένους, κάνει λόγο για «βίαιη εισβολή περίπου 200 μελών του ΠΑΜΕ λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης (04.04.2019)», και για «ξυλοδαρμό συνέδρων «.

Τα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, στο ξενοδοχείο  Ρόδος Παλλάς, όπου επρόκειτο να γίνει το συνέδριο , παραβίασαν πόρτες, έσπασαν τζαμαρίες και επιτέθηκαν κραδαίνοντας λοστούς σε συνέδρους και μέλη της διοίκησης της Συνομοσπονδίας. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη της διοίκησης, ανάμεσα στους οποίους και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ «που για ακόμη μια φορά δεν προστάτεψαν τη δημοκρατική μας διαδικασία και επέτρεψαν μια νέα εισβολή τραμπούκων, γνωστών και αγνώστων, οι οποίοι διέπραξαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας σωρεία ποινικών αδικημάτων κατά περιουσίας και ζωής.

Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ αρνείται πως υπήρξαν επιθέσεις από τα μέλη του και καταγγέλλει για παράνομη απόπειρα διεξαγωγής συνεδρίου από την ηγεσία της Συνομοσπονδίας.

Στην ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ σημειώνει πως  «οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας, να ελέγχουν τις πόρτες και να απειλούν τους εργαζόμενους».

Απαντώντας στα όσα λέει η πλειοψηφία για τραυματίας, σημειώνει: «Η συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των «προσλήψεων» των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις. Η μόνη σοβαρή εξέταση που μπορεί να γίνει στους γνωστούς συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη-Θεοχάρη, είναι να γίνουν στο νοσοκομείο εξετάσεις αίματος και αλκοτέστ».

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη προσπάθεια διεξαγωγής συνεδρίου της ΓΣΕΕ στη Καλαμάτα είχε ματαιωθεί εν μέσω μεγάλης έντασης και αλληλοκαταγγελιών μεταξύ της ηγεσίας της Συνομοσπονδίας και του ΠΑΜΕ. 

Κατάληψη στο κεντρικό κτήριο της ΓΣΕΕ, στην Αθήνα

Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη βρίσκεται το κεντρικό κτήριο της ΓΣΕΕ, στην Αθήνα, από μέλη του ΠΑΜΕ που ζητούν να «ξεκουμπιστεί η συνδικαλιστική μαφία από τη ΓΣΕΕ και να γίνει γνήσιο Συνέδριο χωρίς μπράβους και εργοδότες».

«Απαιτούν: Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς από την Κρήτη ως την Αλεξανδρούπολη να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να ξεμπερδέψουμε εδώ και τώρα από τη σαπίλα και τη σήψη της εργοδοτικής μαφίας, να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας των νόθων και των ανύπαρκτων συνδικάτων».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.