Στοιβάζουν τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας σε camp και σχολεία

 Σοκάρουν οι καταγγελίες ότι οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι  της Θεσσαλίας   οι οποίοι μέσα  σε μια νύχτα έχασαν τα πάντα και έμειναν άστεγοι στοιβάζονται σε ακατάλληλους χώρους  φιλοξενίας χωρίς να γνωρίζουν για πόσο καιρό ακόμη θα  είναι άστεγοι αλλά και για τους κινδύνους σοβαρών επιδημιών…
 
Ο Θεσσαλικός κάμπος είναι πλέον μία απέραντη έκταση λάσπης μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Οι καταστροφές στις πόλεις και τα χωριά είναι ανυπολόγιστες, ολόκληρα χωριά  είναι κάτω από τα νερά,  η ηλεκτροδότηση και η ύδρευση σε πολλές περιοχές δεν έχει αποκατασταθεί,  ενώ υπάρχουν ακόμη άτομα εγκλωβισμένα και ο Πηνειός συνεχίζει να απειλεί τη Λάρισα.
Είναι χαρακτηριστικές  οι αναρτήσεις  στα ΜΚΔ.
Ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ.
Δεν τους είχε περάσει από το μυαλό ότι κάποια στιγμή θα χώνανε και Έλληνες στα hot spots που φτιάξανε.
Τώρα πετάνε έξω τους πρόσφυγες για να βάλουν πλημμυροπαθείς. Να δούμε για πόσο…
Διερωτώμαι αν οι κρατούντες τον τόπο αυτόν έχουν επίγνωση ότι ήδη από χθες έπρεπε να ασχολούνται με το πού θα εγκατασταθούν μερικές δεκάδες Έλληνες κλιματικοί πρόσφυγες. Οχι για μερικές μέρες όμως…
Για πολύ παραπάνω.
Πώς τα φέρνει ο καιρός!
Κατά κυριολεξία ο καιρός.

Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

3 ώρ. 

Σημαντικές καταγγελίες για την υγειονομική κατάσταση των πλημμυροπαθών έρχονται στη σελίδα μας! Σύμφωνα με αυτές το δημοτικό σχολείο στην Οιχαλία που είχε επιταχθεί για πλημμυροπαθείς από τους Γεωργανάδες και το Κλοκωτό εκκενώθηκε λόγω εξάπλωσης γαστρεντερίτιδας και μεταφέρθηκαν στο 5ο Λύκειο. Στη Φαρκαδώνα έχει εξαπλωθεί ίωση που προκαλεί πυρετό. Τέλος, τους πλημμυροπαθείς του Κουτσόχερου τους πάνε στο καμπ των προσφύγων ενω τους τελευταίους, οπως αναδείξαμε σε χθεσινή μας ανάρτηση, τους μεταφέρουν αλλού.

Ταυτόχρονα, ενώ οι πλημμυροπαθείς στοιβάζονται σε ακατάλληλους χώρους, οι αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλία για να φυλάνε τον πρωθυπουργό απέναντι στους διαδηλωτές και τους τοπικούς άρχοντες διαμένουν σε ξενοδοχεία.

Για επίταξη ξενοδοχείων για λόγους έκτακτης ανάγκης ούτε λόγος. Μόνο νέα πελατεία για τους ξενοδόχους από κρατικούς υπαλλήλους και όποιους πλημμυροπαθείς έχουν να πληρώσουν για να εξασφαλίσουν συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης.

#ΜένουμεΕνεργοί #antireport #πλημμύρες #Θεσσαλία #Λάρισα #Βόλος #Καρδίτσα #Τρίκαλα

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.