Στις Βρυξέλλες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τη Δευτέρα

Συναντήσεις με Κοινοτικούς Επιτρόπους θα έχουν την προσεχή Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, και ο αρμόδιος Υφυπουργός για θέματα δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση από το υπουργείο Οικονομίας:

Ο κ. Σταθάκης μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη θα συναντήσουν τον αρμόδιο για οικονομικά θέματα Επίτροπο, Πιέρ Μοσκοβισί.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα θα συνέλθει στις Βρυξέλλες και το Euro Working Group,  ενόψει του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός και ο υφυπουργός Οικονομίας θα συναντηθούν με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν επενδυτικές πρωτοβουλίες που έλαβε το υπουργείο το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και η πορεία ταχείας ενεργοποίησης του νέου ΕΣΠΑ και επιτυχούς ολοκλήρωσης του προηγούμενου.

Η σύσκεψη   αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον εν όψει της  αξιολόγησης για εκταμίευση της β δοσης και των πιέσεων για εφαρμογή των προαπαιτούμενων για τα οποία διαπιστώνονται καθυστερήσεις.    Τη σκιά της ρίχνει και η υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ που έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης μετά  την «εξωθεσμική » παρέμβαση της Κομισσιον υπερ του κ. Γεωργίου που προκάλεσε κυβερνητικές αντιδράσεις.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.