Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν Τσίπρας, Βαρουφάκης, Δραγασάκης

Εν πτήσει προς την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, στο οποίο επιβαίνουν επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Αμερικανός καθηγητής Τζέιμς Γκαλμπρέιθ. Στις 18:30 η κρίσιμη διαπραγμάτευση του Eurogroup, όπου θα συμμετέχει για πρώτη φορά ο υπουργός Οικονομικών.

Αν και η άτυπη σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών έχει προγραμματιστεί για αύριο (Πέμπτη), ο πρωθυπουργός μεταβαίνει μία ημέρα νωρίτερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να παρακολουθήσει επί βελγικού εδάφους τα τεκταινόμενα στο έκτακτο Eurogroup.

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, που θα συμμετέχει το απόγευμα για πρώτη φορά σε συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά και ο Αμερικανός καθηγητής Τζέιμς Γκαλμπρέιθ.

H συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:30 (ώρα Ελλάδος), παρουσία του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Προηγουμένως θα έχει συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της ευρωζώνης (Eurogroup Working Group), κατά την οποία ο καθηγητής Γ. Χουλιαράκης που εκπροσωπεί την Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας στο σημερινό Eurogroup είναι περιορισμένες, ωστόσο δεν αποκλείεται η επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης ως το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου.

http://www.efsyn.gr/a

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.