Στη φυλακή η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής – Αναστολή σε 12 από τους καταδικασθέντες

Στη φυλακή οδηγείται o Μιχαλολιάκος και η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε το δικαστήριο. Αναστολή δόθηκε σε 12 από τους καταδικασθέντες με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων 5 πρώην βουλευτές.

Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της και παίρνουν το δρόμο της φυλακής για να εκτίσουν την ποινή που τους επιβλήθηκε. Μεταξύ των 12  που έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα οι εφέσεις τους είναι και οι πρώην βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας και Δημήτρης Κουκούτσης.

Απαγόρευση εξόδου και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ είναι οι περιοριστικοί όροι των πρώην βουλευτών που αφήνονται ελεύθεροι, καθώς και δύο φορές τον μήνα εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.

Οι ποινές για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής

  • Νίκος Μιχαλολιάκος: κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών
  • Ηλίας Κασιδιάρης: κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών
  • Ιωάννης Λαγός: κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών
  • Γιώργος Γερμενής: κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών
  • Χρήστος Παππάς: κάθειρξη 13 ετών και 3 μηνών
  • Ηλίας Παναγιώταρος: κάθειρξη 13 ετών
  • Αρτέμης Ματθαιόπουλος: κάθειρξη 10 ετών

Από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους αναστολή δόθηκε στους Σκάλκο, Δήμου, Αντωνακόπουλο, Μαρία, Παπαδόπουλο, Δασκαλάκη, Καστρινό.

Οι Δήμου και Σκάλκος έχουν καταδικαστεί για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους έχει δοθεί ελαφρυντικό.

Ο Θ. Μαρίας έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών και του έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Γι αυτούς  ισχύουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι εκτός από την εγγυοδοσία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.