Στη Θράκη σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ.- Χωρίς δημοσιογράφους η συνέντευξη Δένδια – Τσαβούσογλου

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θράκη θα μεταβεί σήμερα ο  Τσαβούσογλου-  Χωρίς δημοσιογράφους πλην ΕΡΤ και ΑΠΕ η συνέντευξη Δένδια-Τσαβούσογλου αλλά  επιθυμητή η παρουσία  φωτορεπόρτερ.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί αρχικά τη Θράκη ιδιωτικά ανεπίσημα μεν, αλλά είναι βέβαιο ότι θα επαναλάβει τους πάγιους ισχυρισμούς της Άγκυρας για “τουρκική μειονότητα”.

Το βράδυ ο Νίκος Δένδιας θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ΥΠΕΞ, με τον οποίο η επίσημη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα. Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Τσαβούσογλου θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει η συνάντηση των διπλωματικών αποστολών των δύο χωρών στο υπουργείο Εξωτερικών και συνέντευξη Τύπου προς τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων Ελλάδας και Τουρκίας χωρίς δημοσιογράφους. Το μεσημέρι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από Αθήνα για Άγκυρα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

 ΥΠΕΞ: Όχι στους δημοσιογράφους  στη συνάντηση Τσαβούσογλου- Δένδια λόγω κορονοϊού

Μέτρα προστασίας από τον Covid-19 επικαλέστηκε το υπουργείο Εξωτερικών για τον αποκλεισμό δημοσιογράφων πλην της ΕΡΤ, του Αθηναϊκού Πρακτορείου και του τουρκικού πρακτορείου Anadolu στη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου.

Εντύπωση όμως προκαλεί ότι αντιθέτως το υπουργείο δεν έχει πρόβλημα με  την παρουσία των  φωτορεπόρτερ, όπως επίσης ότι το υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί δωρεάν rapid test στους δημοσιογράφους στις καθιερωμένες συνεντεύξεις τύπου για τη πορεία της πανδημίας.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τη κυβέρνηση το δικαίωμα στην ενημέρωση και τον πλουραλισμό. Άλλωστε, οι φόβοι είναι μεγάλοι διότι ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου επισκέπτεται την Ελλάδα έχοντας διαρρεύσει την ατζέντα του.  Το κλίμα προβλέπεται να  είναι βαρύ αφού ο Τσαβούσογλου αναζητά «ρεβάνς» μετά την έντονη δημόσια αντιπαράθεση Δένδια-Τσαβούσογλου στην Τουρκία. Εξ’ ου και η ανάγκη για φιλικά μέσα ενημέρωσης που θα αποδώσουν τους κατάλληλους τίτλους ειδήσεων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.