Στη «γωνία» ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων

Ολομέτωπη επίθεση δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, η οποία πραγματοποιήθηκε με αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μετά τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Tvxs.gr, το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη προέβλεπε άμυνα δια της επίθεσης και σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τους μάλιστα πως εργαλειοποιούν μια υπόθεση για «να στήσουν σκηνικό πολιτικής κρίσης» δίνοντας «επιχειρήματα όσους επιδιώκουν την αποδυνάμωση της χώρας και καραδοκούν ποντάροντας στην πολιτική αστάθεια». Αναφέρθηκε μάλιστα προσωπικά στον Νίκο Ανδρουλάκη επικρίνοντάς τον πως ενώ κλήθηκε να ενημερωθεί προσωπικά αυτός αρνήθηκε και ισχυρίστηκε πως η πραγματική επιδίωξή του είναι η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της ουσίας ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε στα δύο κρίσιμα ερωτήματα που του έθεσαν επιτακτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης: Ποιος και γιατί παρακολουθούσε το Νίκο Ανδρουλάκη; Πόσοι ακόμη πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθούνται; «Πρέπει να καταλάβετε πως δεν ήρθατε στη Βουλή ως «τιμητής» αλλά ως «ένοχος» για ένα βαρύτατο θεσμικό ατόπημα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «ήταν αυτός προσωπικά που έδωσε την εντολή παρακολούθησης για τον Νίκο Ανδρουλάκη». «Με όση πολιτική αξιοπρέπεια σας έχει μείνει, παραιτηθείτε κ. Μητσοτάκη», σημείωσε. 

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας την Πέμπτη σε κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου, ανέφερε πως «η κυβέρνηση του έστησε πλεκτάνη» και πως «ένας παρακρατικός μηχανισμός κινούμενος από την ηγεσία της ΝΔ ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρία». Το λόγο στη Βουλή πήρε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης, ζήτησε «να πάει ο φάκελος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να υπάρχει ενημέρωση για την υπόθεση». «Κ. Μητσοτάκη είστε παράγων αποσταθεροποίησης της χώρας – Δεν μπορούμε να έχουμε καμία σχέση». υπογράμμισε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχτηκε σφοδρή επίθεση και από τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και από τον Δημήτρη Κουτσούμπα. «Δεν θα ξεφύγετε των ευθυνών σας κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές», τόνισε ο γγ του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του σε δύο πρόσωπα, τους Γ. Λαβράνο και Φ. Μπίτζιο, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για το ρόλο τους στις υποθέσεις παρακολουθήσεων και ζητώντας να κληθούν για κατάθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά και στην Εξεταστική Επιτροπή. Πρόκειται για δύο επιχειρηματίες που ερευνούσε ο Θ. Κουκάκης και οι οποίοι συνδέονται με το Μαξίμου και με το predator, το σύστημα παρακολούθησης. 

Από την πλευρά του πάντως ο πρωθυπουργός επέμεινε πως δεν γνώριζε τίποτα για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Ο ισχυρισμός του προκάλεσε νέες σφοδρές αντιδράσεις, καθώςμε την ανάληψη της πρωθυπουργίας έθεσε με σχετική απόφαση υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ και διόρισε τον Π. Κοντολέων στην διοίκηση των μυστικών υπηρεσιών, αλλάζοντας μάλιστα το νόμο καθώς ο κ. Κοντολέων δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις προσόντων για την ηγεσία της ΕΥΠ. 

tvxs.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.