«Στην Πύλο διαπράχθηκε ένα μαζικό έγκλημα». Συλλαλητήρια Διαμαρτυρίας για το προσφυγικό ναυάγιο

 Προσφυγικό ναυάγιο με εκατόμβη νεκρών σημειώθηκε τα ξημερώματα ανοιχτά της Πύλου. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν επιβεβαιωθεί 79 νεκροί, έχουν διασωθεί 104, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Μαρτυρίες διασωθέντων αναφέρουν ότι 500- 700 μετανάστες επέβαιναν στο αλιευτικό με τα γυναικόπαιδα να βρίσκονται στα αμπάρια . Φόβοι για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των θυμάτων όσο συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους.

Φωτογραφίες από το  υπερφορτωμένο αλιευτικό πριν το ναυάγιο που έδωσε  στη δημοσιότητα  το Λιμενικό   φαίνεται να επαληθεύουν τις χειρότερες προβλέψεις για το μέγεθος της  τραγωδίας.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 21:00 για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, «με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Συλλαλητήρια  διαμαρτυρίας  σε όλη τη χώρα

Συγκέντρωση  διαμαρτυρίας  διοργανώνουν την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο Συνδικάτα και μαζικοί φορείς. «ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ -Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!» τονίζουν στην ανακοίνωση τους.

«Η εκατόμβη της Πύλου είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της πολιτικής που κάνει τη μετανάστευση όλο πιο δύσκολη, την μετακίνηση όλο πιο επικίνδυνη -χωρίς βέβαια να τη σταματάει.Αυτές τις σκοτεινές ώρες είναι επιτακτική ανάγκη να μη συνηθίσουμε τον θάνατο, να μη συνθηκολογήσουμε με τη βαρβαρότητα. Να παραμείνουμε άνθρωποι «αναφέρει το κάλεσμα σε πορεία διαμαρτυρίας για την Πέμπτη στις 19.00, στα Προπύλαια.

Σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο καλεί η ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ την Πέμπτη, 15 Ιουνίου, στις 7 μμ, στα Προπύλαια. Στο κάλεσμά της μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι δεκάδες νεκροί πρόσφυγες του ναυαγίου είναι μαζική δολοφονία της ρατσιστικής πολιτικής των κλειστών συνόρων.  Ανοιχτά σύνορα, γκρεμίστε τους φράχτες, άσυλο για την προσφυγιά!

Η συλλογικότητα «συνέλευση stop war on migrants», διοργανώνει πορεία στην Θεσσαλονίκη, με την συγκέντρωση να έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, στην Καμάρα.

Κάλεσμα συμμετοχής στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια ανά τη χώρα καλεί και το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, σημειώνοντας ότι θα εξακολουθήσει να στέκεται απέναντι σε κάθε πολιτική που αντιμετωπίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες ως παρίες του κόσμου και ότι «το ναυάγιο στην Πύλο είναι ένα προαναγγελθέν έγκλημα». Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των επαναπροωθήσεων, της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, των φραχτών, των κλειστών συνόρων, του εγκλωβισμού κατατρεγμένων ανθρώπων στα νησιά της χώρας, της παραβίασης διεθνών συνθηκών που αποτελούν κατάκτηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε σήμερα Τετάρτη στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 7 το απόγευμα, από φορείς και συλλογικότητες. Οι διοργανωτές αναφέρουν στο κάλεσμα τους, ότι «αυτό που συνέβη στην δεν είναι ατύχημα είναι δολοφονία. Σήμερα ανοιχτά της Πύλου, για άλλη μια φορά μία βάρκα στην οποία επέβαιναν μετανάστες – μετανάστριες βούλιαξε. Τουλάχιστον 78 άνθρωποι είναι νεκροί, 100 έχουν διασωθεί, ενώ πολλοί αγνοούνται».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.