Στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες εργαζόμενοι (update & video) + Ανακοινώσεις αλληλεγγύης

Update: Λίγο πριν τις 12  μεταφέρθηκαν στην Ευελπίδων οι 12 συλληφθέντες απλήρωτοι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Έξω από την ευελπίδων είναι συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου για να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες.

Νωρίτερα κόσμος είχε συγκεντρωθεί στο Πεδίον του Άρεως και κατευθύνθηκε προς την ευελπίδων.

Από νωρίς το πρωί η Ευελπίδων θυμίζει φρούριο με δεκάδες αστυνομικούς της ασφάλειας και διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι απλήρωτοι για 6 μήνες εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είχαν συνάντηση με την ηγεσία του Υπ. Άμυνας και όταν αυτή καθυστερούσε να τους δεχθεί παρά το προγραμματισμένο ραντεβού οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να μπουν στο Πεντάγωνο.

Μετά την εισοδό τους στο Πεντάγωνο δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ τους επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό  και την προσαγωγή πάνω από 100 εργαζομένων. Αμέσως πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην ΓΑΔΑ για να συμπαρασταθεί στους προσαχθέντες.

Τελικά αργά το βράδυ ανακοινώθηκε πως 12 εκ των προσαχθέντων θα θεωρηθούν ως υπαίτιοι και θα συλληφθούν με βαριές κατηγορίες οι οποίοι και μεταφέρονται σήμερα στην Ευελπίδων. Οι κατηγορίες είναι για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απρόκλητες σωματικές βλάβες, αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ακόμη δύο άτομα αναζητούνται με τις προαναφερθείσες κατηγοριές. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν σταδιακά ελεύθεροι, σχηματίστηκε δικογραφία εναντίων τους και αντιμετωπίζουν ελαφριές κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα η διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης.

ΠΟΕΜ: Απεργία φέρνει η επίθεση στους εργαζόμενους στο Σκαραμαγκά

Η  Π.Ο.Ε.Μ   καταγγέλλει   την βάναυση  και  απρόκλητη επίθεση των  δυνάμεων καταστολής κατά των  εργαζομένων   στα  Ναυπηγεία  Σκαραμαγκά.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση  «Η πολιτεία  απαντά , με  υποσχέσεις κενού περιεχομένου, με άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου  Εθνικής Άμυνας  να  συναντηθεί με  αντιπροσωπεία των εργαζομένων, με  βία  και συλλήψεις    στους  επί  6 μήνες απλήρωτους   και  εξαθλιωμένους   του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά».
Η ΠΟΕΜ  απαντά με 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Παρασκευή  5 Οκτώβρη ,συγκέντρωση στις  10:00  στην πλατεία Κλαυθμώνος  και πορεία στο Σύνταγμα.
Την επίθεση και τις συλλήψεις κατήγγειλε και η ΓΣΕΕ όπως και κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς.

Ανακοινώσεις αλληλεγγύης στους συλληφθέντες εργαζόμενους του Σκαραμαγκά

Πλήθος ανακοινώσεων έχουν βγει απο χθες από συνδικάτα και οργανώσεις της Αριστεράς, οι οποίες δηλώνουν την συμπαράσταση τους στους συλληφθέντες εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει «Με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν και ζητούσαν το αυτονόητο.Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών και να τερματιστεί η ψευτοαπασχόληση εργασίας μιας ημέρας την εβδομάδα. Στην διάρκεια μιας προγραμματισμένης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και ενώ είχε υποβληθεί εδώ και μέρες στην ηγεσία του Yπουργείου Εθνικής Άμυνας αίτημα συνάντησης ,οι αστυνομικές αρχές επέδειξαν πρωτοφανή βαρβαρότητα κατά των εργαζομένων».

«Η πολιτεία απαντά , με  υποσχέσεις κενού περιεχομένου, με άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου  Εθνικής Άμυνας  να  συναντηθεί με  αντιπροσωπεία των εργαζομένων, με  βία  και συλλήψεις στους  επί  6 μήνες απλήρωτους   και  εξαθλιωμένους   του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε ανακοίνωσή της  καταγγέλλει την απρόκλητη βία που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τις δυνάμεις καταστολής καθώς και τις συλλήψεις που αδικαιολόγητα έγιναν σε βάρος τους. «Η τρομοκρατία της συγκυβέρνησης, που με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να αποτρέψει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, δεν μας πτοεί. Το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα ξέρει να απαντά αποφασιστικά και ενωμένα σε τέτοιου είδους μεθόδους» αναφέρει.
«Η υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και γενικότερα των ναυπηγείων της χώρας μας και των εργαζομένων στα ναυπηγεία είναι μέγιστη εθνική υπόθεση. Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο τα ναυπηγεία της χώρας και η Ζώνη του Περάματος να παραμένουν «νεκρά» επί χρόνια και οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και στο δρόμο.  Αυτή την ώρα η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει θετικά στα προβλήματα των εργαζομένων και στην ανάγκη ανασυγκρότησης της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα και όχι να καταφεύγει σε πολιτικές παραγωγικής διάλυσης, σε αυταρχισμούς και σε μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στα ναυπηγεία που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και την επιβίωση της χώρας»  δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία και συνδικαλιστικών στελεχών, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους που είναι για μήνες στην ουσία χωρίς δουλειά και μισθό, που εδώ και καιρό εμπαίζει μαζί με τους ιδιώτες ιδιοκτήτες των ναυπηγείων. Να αφεθούν ελεύθεροι αμέσως όλοι οι συλληφθέντες και να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των εργαζομένων στα ναυπηγεία» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση το ΚΚΕ.
«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την προκλητική επέμβαση της αστυνομίας και τις συλλήψεις 100 και πλέον αγωνιζόμενων εργατών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή τους!  Ο δίκαιος αγώνας των εργατών, που δικαιολογημένα ακολουθούν ολοένα και πιο δυναμικές μορφές πάλης, φωτίζει το δρόμο του αποφασιστικού αγώνα» αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
«Η βάρβαρη και αναίτια επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι ένα μέρος της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και η νεολαίας όλης της χώρας. Είναι μια επίθεση που σκοπό έχει να εκφοβίσει και τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους για να μπορέσει να περάσει ανενόχλητη τα βάρβαρα μέτρα του Μνημονίου 2» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΚΔΕ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.