Στάση πληρωμών από το Δημόσιο! 6,3 δις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!

ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ 67% ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ

Έγκλημα διαρκείας σε βάρος εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων αποδεικνύεται η πολιτική αποψίλωσης του κράτους πρόνοιας που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εδώ και χρόνια (συστηματική λεηλασία με Χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα και προσφάτως «κούρεμα» μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων-PSI).

Στα 6.333 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης το Μάρτιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών χθες (2/5). Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εμφανίζονται συγκεκριμένα αυξημένες έναντι του Φεβρουαρίου, κατά τον οποίο το ύψος τους ανερχόταν σε 6.320 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο μεγαλύτερος οφειλέτης είναι οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 2,77 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,16 δισ. προέρχονται από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Σε 1,47 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων. Δηλαδή ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που αγγίζουν το 67% του συνόλου!

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του αστικού κατεστημένου συστηματικά παρουσιάζουν το κοινωνικό κράτος ως σπάταλο και ανορθολογικό. Αυτό βέβαια εξυπηρετεί τις σκοπιμότητες της κυβέρνησης και δίνει λαβή για νέο γύρο περικοπών με σφαγιασμό των συντάξεων και περαιτέρω υποβάθμιση των παροχών υγείας!

Στην λίστα των οργανισμών με τις μεγαλύτερες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ακολουθούν η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 1,02 δισ. ευρώ, τα υπουργεία και φορείς με 805 εκατ. ευρώ και τα λοιπά νομικά πρόσωπα με 263 εκατ. ευρώ.

http://www.iskra.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.