Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέες αποκαλύψεις του Documento- Και ο Γιάννης Οικονόμου στη λίστα

Δεν έχουν τέλος οι σοβαρές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Νέα λίστα Predator  από την εφημερίδα Documento

– Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, η  Νίκη Κεραμέως, ο Γιάννης Οικοννόμου, ο Ανδρεας  Λοβέρδος στη λίστα αυτών που παρακολουθούνταν  σύμφωνα με το  πρωτοσέλιδο δημοσίευμα

–  Σχέδιο αλλαγής της ατζέντας οι αποκαλύψειςγια την » Κιβωτό του κόσμου σύμφωνα με  δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ

Σήμερα Κυριακή 27/11/2022  το «Documento» προσθέτει κι άλλα ονόματα και μάλιστα από το στενό πυρήνα του υπουργικού συμβουλίου στην μακρά λίστα των παρακολουθήσεων υποστηρίζοντας πως στο στόχαστρο του παράνομου λογισμικού Predator είχαν μπει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όπως επίσης ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλεί όμως το γεγονός ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπό παρακολούθηση τέθηκαν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, και ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης. Ο Κώστας Βαξεβάνης γράφει πως κάποια από τα πρόσωπα είχαν τεθεί σε παρακολούθηση επειδή η υπηρεσιακή συμπεριφορά τους έχει προκαλέσει ερωτήματα. «Ήταν παρακολουθούμενα και εκβιαζόμενα»; αναρωτιέται ο δημοσιογράφος.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα είχαν υπάρξει έντονες αντιδράσεις για την προκλητική αναφορά της κ. Βλάχου ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν έκρινε ότι βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.

 Πώς σχολιάζει το δημοσίευμα  ο  Γιάννης Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε, τις νέες δημοσιεύσεις για τις υποκλοπές, χαρακτηρίζοντάς τες ως «μύθους του Αισώπου» , εξαπολύοντας επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του που κοινοποιήθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

«Η πολιτική αντιπαράθεση, σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία, γίνεται επί στοιχείων και γεγονότων. Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, υιοθετώντας πλήρως, αναπόδεικτους ισχυρισμούς επιλογή που συνιστά τον τραμπισμό αλά γκρέκα.

Όσο για τον κ. Βαξεβάνη, φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του Αισώπου και συνεχίζει τη δημοσίευση, σε συνέχειες, των δικών του μύθων. Σήμερα άρχισε να φαίνεται και ο στόχος που εξυπηρετούν οι αναπόδεικτοι και ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί του. Οι μύθοι του και οι κατασκοπικές νουβέλες του γράφονται για να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα.

Η Κυβέρνηση, πρώτη στην Ευρώπη, παρουσίασε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισής των κακόβουλων λογισμικών και παράλληλα είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική της βούληση για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση από τη Δικαιοσύνη των όσων έχουν δημοσιευτεί, ώστε να οροθετηθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης στην Ελλάδα, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τέτοια λογισμικά ακόμη και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΑ ΝΕΑ : Σχέδιο αλλαγής της ατζέντας  με την » Κιβωτό του κόσμου»

Την ίδια στιγμή τα μίντια του ομίλου Μαρινάκη φέρνουν στο φως μια άλλη διάσταση της υπόθεσης, που συνδέει το χρόνο της δημοσιοποίησης της υπόθεσης της «Κιβωτού του Κόσμου» με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος χθες Σάββατο στο δελτίο ειδήσεων του Mega, όταν πριν από δέκα μέρες κατέθεσε ο 19χρονος μιλώντας για ασελγείς πράξεις εις βάρος του στην «Κιβωτό» τότε «αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση άρον- άρον της υπόθεσης, όχι μόνο με γενικόλογο δελτίο Τύπου, αλλά με διαρροή των καταθέσεων των κεντρικών προσώπων».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Λαμπρόπουλος στο Mega, σημαντικά στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνουν πως η ενέργεια αυτή έγινε «πιθανώς για να αλλάξει η επικοινωνιακή ατζέντα» επειδή στην επικαιρότητα κυριαρχούσε η υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.