Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Δικαιολογίες Μητσοτάκη για τα αδικαιολόγητα

Ο πρωθυπουργός θα απολογηθεί σήμερα για το όργιο παρακολουθήσεων με μια δήλωση συγγνώμης – Θα επικαλεστεί… άγνοια και θα επιρρίψει τις ευθύνες στους αποπεμφθέντες συνεργάτες του.
Για «ελληνικό Watergate» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, άθλια προπαγάνδα της Ν.Δ. καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, «ναι» από ΚΚΕ για εξεταστική, παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές ζητεί το ΜέΡΑ25.

Με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων να εξελίσσεται σε κόλαφο για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος από τις σαρωτικές αποκαλύψεις και τις απανωτές διαψεύσεις των τελευταίων 24ώρων, θα επιχειρήσει σήμερα να δώσει εξηγήσεις σε μια προσπάθεια να διαχύσει σε τρίτους τις δικές του βαρύτατες ευθύνες.

Οντας σε δεινή θέση, πιθανότατα τη χειρότερη στην τριετία της διακυβέρνησής του, θα απολογηθεί και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα παράσχει όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις και «μια συγγνώμη» στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, για το «μέγα και ασυγχώρητο λάθος» με τις υποκλοπές εις βάρος του. Οι επίμαχες φράσεις, οι οποίες αναδείχτηκαν σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής», εν συνεχεία διαψεύστηκε από συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι έγιναν on the record και παρέπεμπαν στο σημερινό του μήνυμα.

Σε κάθε περίπτωση το κυβερνητικό αφήγημα έχει ως μοναδικό μέλημα την απόλυτη προστασία του κ. Μητσοτάκη, ώστε να μείνει εκτός κάδρου. Συγκεκριμένα βασίζεται στην άγνοιά (!) του για τις ενέργειες του παραιτηθέντος διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντος, και στην αποσύνδεση της υπόθεσης του Predator από την αποπομπή τού γ.γ. του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη. Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και συγκρότηση εξεταστικής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά «με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας».

Δηλώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Παραίτηση του πρωθυπουργού «μετά την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή» ζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «ελληνικό Watergate». Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία από έναν πρωθυπουργό που νόμιζε ότι κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει», τον κατηγόρησε για «συνειδητά ψέματα και υποκριτικές συγγνώμες», ενώ δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του «σήμερα ως αντιπολίτευση, αλλά και αύριο ως προοδευτική κυβέρνηση, για να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει δημοκρατική αναμόρφωση του καθεστώτος της ΕΥΠ».

Άθλια προπαγάνδα της Ν.Δ. σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ αποκαλώντας «επικίνδυνη» την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη -σύμφωνα με ανώτατη πηγή που μίλησε στην «Εφ.Συν.»- θα κινηθεί αταλάντευτα στη γραμμή «όλα στο φως» για την πλήρη διερεύνηση της σκοτεινής υπόθεσης με απόλυτα θεσμικό τρόπο, δηλαδή στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη, ενώ προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει εργαλειοποίηση, χυδαίες συκοφαντίες και παρακρατικές μεθόδους.

Θετικό στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής εμφανίστηκε το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν παραγράφεται ούτε ακυρώνεται με κάποιες συγγνώμες και μερικές κυβερνητικές παραιτήσεις». Θα ζητήσει επίσης να συμπεριληφθούν ως αντικείμενο της επιτροπής και οι υποθέσεις «συνακροάσεων» στον Περισσό.

Παραίτηση του πρωθυπουργού και εκλογές τον Σεπτέμβριο ήταν η απαίτηση του ΜέΡΑ25, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να δηλώνει ότι οι παρακολουθήσεις επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του για την «ερντογανοποίηση-εξορμπανισμό της Ελλάδας».

Εκλογές, καταλογίζοντας στη Ν.Δ. ότι έχει οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο, ζήτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

ΠΗΓΗ: https://www.efsyn.gr/politiki/354830_dikaiologies-mitsotaki-gia-ta-adikaiologita

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.