ΣΗΜΕΡΑ: Οι αντιδράσεις του κόσμου αναγκάζουν την ΕΡΤ να προβάλλει τα λογοκριμένα ρεπορτάζ των «Ειδικών Αποστολών»

Ως μια μικρή νίκη του κόσμου μπορεί να θεωρηθεί η προγραμματισμένη προβολή δύο εκπομπών των «Ειδικών Αποστολών» της ΕΡΤ1 οι οποίες πριν λίγο καιρό είχαν λογοκριθεί χωρίς καμία εξήγηση.

Τα πολυσυζητημένα ρεπορτάζ «Ο κύκλος της βίας»του Γιάννη Σουλιώτη για την αστυνομική αυθαιρεσία και «Ποιός φυλάει τους φύλακες»της δημοσιογράφου  Μάχης Νικολάρα, για τη λογοκρισία στα social media, θα προβληθούν τη Δευτέρα το  βράδυ στις 11.00 στην ΕΡΤ1.

Το ζήτημα, μάλιστα, είχε φτάσει και στη βουλή μέσω ερώτησης που είχαν καταθέσει 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπήρξε σχετικό διαδικτυακό ψήφισμα που δημιούργησε το ΜέΡΑ25 όπου εκατοντάδες πολίτες ζητούσαν να παιχτούν τα «λογοκριμένα της ΕΡΤ».

«Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ενημέρωση. Δεν υπάρχει ενημέρωση χωρίς δημοκρατία. Η Δημόσια τηλεόραση οφείλει να είναι ανοιχτή, πολυφωνική και κυρίως ελεύθερη.» Με αυτά τα λόγια, το ΜέΡΑ25 είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών, με τίτλο «παίξτε τα κομμένα της ΕΡΤ». Η ανάγκη για αυτή την εκστρατεία έγινε επιτακτική μετά από ένα μπαράζ κρουσμάτων λογοκρισίας ρεπορτάζ, προσώπων και εκπομπών στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Avaaz.com: Τα κομμένα ρεπορτάζ που απαιτήσαμε θα παιχτούν!

Μετά από συντονισμένη πίεση (το θέμα έφτασε στη Βουλή και την Ευρωβουλή), απέδωσε κάποιους πολύτιμους καρπούς. Έτσι, δύο από τα κομμένα ρεπορτάζ που η εκστρατεία μας απαίτησε να παιχτούν, θα προβληθούν τη Δευτέρα 17 Μαΐου, στις 23.00. Πρόκειται για τα ρεπορτάζ «Φάκελος Αστυνομικής Αυθαιρεσίας» και «Ποιος Φυλάει τους Φύλακες», της εκπομπής «Ειδικές Αποστολές».

Θα τις δούμε, όπως είναι το λησμονημένο αυτονόητο σε μια Δημοκρατία με λειτουργικό Τύπο. Θα χαρούμε στιγμιαία όπως οφείλουμε για το νικηφόρο αποτέλεσμα της πίεσης, την ίδια στιγμή που θα παραμένουμε οργισμένοι για το ότι χρειάστηκε να την ασκήσουμε.
Και μετά θα συνεχίσουμε να την ασκούμε μέχρι να εξαφανιστεί έστω και ως ενδεχόμενο.

Κομμένα ρεπορτάζ
ΕΡΤReport (βραβείο Μπότση)

«Ξένιοι και Ξένοι» (με θέμα το προσφυγικό)
«To Πέρασμα – Απο τις εξαρτήσεις στη θεραπεία» (με θέμα την τοξικοεξάρτηση)
Ειδικές Αποστολές
«Ποιος φυλάει τους φύλακες» (με θέμα τα Social Media)

«Αστυνομική βία»
Κομμένες εκπομπές
«Μονόγραμμα» (μετά από 39 χρόνια και ένα βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών)
«Roads» του Πάνου Χαρίτου

Κομμένο Ντοκιμαντέρ
«Ικαριώτες πρόσφυγες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

#logokrimena_ert


ΕΡΤ, κομμένα ρεπορτάζ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.