ΣΗΜΕΡΑ: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια για την εισαγγελική πρόταση αθώωσης του Μίχου

 Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη καλεί την Πέμπτη, 19:00, στα Προπύλαια. Όλοι/ες εκεί! Κάτω τα χέρια από τα παιδιά!

Προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα η εισαγγελική πρόταση στην κεκλεισμένων των θυρών, δίκη με 26 κατηγορούμενους και θύμα τη 12χρονη ανήλικη από τον Κολωνό.

Με το σύνθημα «Μπαζώθηκε κι αυτό» μια πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μετρό Σεπόλια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (13/3) από συλλογικότητες και οργανώσεις, στον απόηχο της πρότασης της Εισαγγελέα για αθώωση λόγω αμφιβολιών του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου  για τις πράξεις του βιασμού και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης .

Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια   και πορεία καλούν σήμερα Πέμπτη ώρα 19.00 φεμινιστικές οργανώσεις και κινήσεις αλληλεγγύης όπως η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη, η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων-Κολωνού- Ακ. Πλάτωνα αλλά και κινήσεις πόλης.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 431912493_347065081662715_4641255195756870246_n-e1710402907319.jpg

Η Εισαγγελική πρόταση

Ειδικότερα η  Εισαγγελέας Μαρία-Ελένη Νικολού ζήτησε μόνο  την ενοχή του για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται και κατοχή πορνογραφικού υλικού της 12χρονης, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία .

Παράλληλα, ζήτησε την πλήρη ενοχή για τη μητέρα της 12χρονης  για την πράξη της διακεκριμένης μαστροπείας παρά τις εκ διαμέτρου  καταθέσεις της κόρης της  που επιμένει στην αθωότητα της. 

Για  τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλης» ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών

Η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη έναντι αμοιβής οι υπόλοιποι 22 από τους 23 κατηγορούμενοι άνδρες .

Η κυρία εισαγγελέας, ενώ δέχτηκε ως ειλικρινή, αληθή και λεπτομερή την κατάθεση της ανήλικης σε όλα της τα σημεία, δεν αποδέχεται τα όσα έχει καταθέσει η ανήλικη αναφορικά με τον καταγγελλόμενο βιασμό της, καθώς και τη μη εμπλοκή της μητέρας της. Είναι επίσης απορίας άξιο το γεγονός ότι ουδεμία αναφορά έκανε η εισαγγελέας στις καταθέσεις ειδικών που εξετάστηκαν από το δικαστήριο, τις οποίες προκλητικά αγνόησε.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή, με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Με  δήλωσή της στο documentonews.gr, μια εκ των τριών συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, η δικηγόρος Αγγελική Ψαράκη, επισημαίνει: «Θα μελετήσουμε πολύ προσεκτικά την πρόταση της κυρίας εισαγγελέως διότι θεωρούμε ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί όλα τα πραγματικά περιστατικά που έχουν εισφερθεί στην ακροαματική διαδικασία κυρίως για τις κατηγορίες που αποδίδονται με βάση το κατηγορητήριο στον πρώτο κατηγορούμενο Ηλία Μίχο. Είμαστε βέβαιοι ότι το Δικαστήριο θα ακούσει προσεκτικά τις αγορεύσεις μας και θα αποφανθεί δίκαια με γνώμονα πρωτίστως την ορθή απονομή της δικαιοσύνης, την ουσιαστική αλήθεια και τη δικαίωση της 12χρονης».

‼️Πρώτη απάντηση απέναντι στην προσπάθεια συγκάλυψης (παιδο)βιαστών & μαστροπών στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό!
⚠️Αστυνομοκρατούμενα τα Σεπόλια! Η κυβέρνηση έστειλε ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, Ασφάλεια απέναντι στην τοπική συγκέντρωση από την Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα δείχνοντας για άλλη μια φορά ποιοι είναι οι αντίπαλοί τους.
👊Ο κόσμος είναι εξοργισμένος μετά τις απανωτές προσπάθειες συγκάλυψης δολοφόνων, μαστροπών και βιαστών, πρώτα για τα Τέμπη και μετά για τη 12χρονη.
🆘 Η προκλητική εισαγγελική πρόταση που αθωώνει τον Μίχο από την κατηγορία του βιασμού και της μαστροπείας και εξαφανίζει το κύκλωμα trafficking ρίχνοντας την ευθύνη στο κορίτσι και τη μάνα του, δεν θα περάσει!
⚡️Όλοι και όλες στην μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας που θα ανακοινωθεί σύντομα. Να μη λείψει καμία και κανείς!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.