Σε τεταμένο κλίμα η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη- Αντισυγκεντρώσεις και αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Εν μέσω τεταμένου κλίματος  το απόγευμα της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να μιλήσει στην  πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ  στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό».

Πόλεμος αλληλοκατηγοριών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και  ΝΔ  με την Κουμουνδούρου να εγκαλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία δεν καταδικάζει αντισυγκεντρώσεις που οργανώνονται την ίδια ώρα, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η ομιλία του Α. Τσίπρα είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο ενώ στις 19:00 στον Λευκό Πύργο η «Επιτροπή Αγώνα για την Μακεδονία» και οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην οποία μαλιστα καλούν  τους διαδηλωτές να προσέλθουν με κίτρινα γιλέκα.

Ακόμη μία εκδήλωση,  έχει εξαγγελθεί για μέσα στο γήπεδο που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το προσκλητήριο του «Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία». Την ίδια ώρα, στην πλατεία Καμάρας υπάρχει προσκλητήριο για άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης.

«Ενώνουμε δυνάμεις απέναντι στο σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση» το μήνυμα  του Αλέξη Τσίπρα

Η συγκρότηση «μετώπου απέναντι στην ακροδεξιά και το φασισμό» θα ζητήσει σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, με μια εφ’ όλης της ύλης ομιλία .

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει «προσκλητήριο Δημοκρατίας» και θα προειδοποιήσει πως είναι άλλο ο πατριωτισμός-τον οποίο θα τονίσει ότι εκφράζει σήμερα η αριστερά-και άλλο η πατριδοκαπηλεία, επιτιθέμενος στις δυνάμεις που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις ευαισθησίες μεγάλου τμήματος του πληθυσμού της Βορείου Ελλάδος για το μακεδονικό.

Ανησυχία για τις αντισυγκεντρώσεις και επίθεση στη ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ- Αυξημένα μέτρα  ασφαλείας

Στην Κουμουνδούρου υπάρχει ανησυχία για τις αντισυγκεντρώσεις με τις οποίες ετοιμάζονται να «υποδεχτούν» τον Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία γιατί δεν καταδικάζει ευθέως τις αντισυγκεντρώσεις και  κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εμμέσως πλην σαφώς τις καλύπτει.

Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σηκώσει τους τόνους αναφορικά με την εν λόγω εκδήλωση , κάνοντας λόγο για κλίμα τρομοκρατίας και πατριδοκαπηλείας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως με την ανακοίνωση της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κατηγόρησε το κυβερνητικό κόμμα πως διοργανώνει «αντισυγκέντρωση», με σκοπό να σαμποτάρει το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκινά την ίδια ημέρα στην Αθήνα. Ωστόσο, το γεγονός πως πίσω από την αντισυγκέντρωση της Θεσσαλονίκης βρίσκονται εθνικιστικές δυνάμεις, βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να  την καταδικάσει.

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Θεσσαλονίκη. Στην πόλη βρίσκονται 18 διμοιρίες των ΜΑΤ και 11 διμοιρίες της ΟΠΚΕ, ενώ προστέθηκαν δύο αύρες που εκτοξεύουν νερό κατά διαδηλωτών.

Να σημειωθεί ότι άγνωστοι τα ξημερώματα, πέταξαν μπογιές σε πανό που έχει τοποθετηθεί κοντά στη νότια πύλη της ΔΕΘ και διαφημίζει την ομιλία του πρωθυπουργού.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.