Σε ιδιώτες δίνεται η φύλαξη και η ασφάλεια δημόσιων εγκαταστάσεων

Εγκρίθηκε προ ολίγων ημερών η πρόσληψη ιδιωτών για τη φύλαξη και ασφάλεια δημόσιων εγκαταστάσεων όπως χώρων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Επιχειρήσεων αλλά και για τη συνοδεία χρηματαποστολών από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 20 Ιουλίου, οι ιδιώτες θα προσλαμβάνονται με συμβάσεις με τους ίδιους τους οργανισμούς, αλλά με προϋποθέσεις και εκπαίδευση που θα ορίζονται από την Ελληνική Αστυνομία.

Επιπλέον, οι ιδιώτες φρουροί θα είναι ένστολοι και ένοπλοι, ενώ εκτός από την φρούρηση των εγκαταστάσεων θα αναλαμβάνουν και τις χρηματαποστολές όλων αυτών των οργανισμών.

Η αποστολή του προσωπικού «συνίσταται»:

α. Στη φρούρηση των εισόδων και άλλων ευπαθών στόχων κεντρικού ή περιφερειακού καταστήματος ή υποκαταστήματος των εν λόγω φορέων, για την επισήμανση υπόπτων και αποτροπή ληστειών, άλλων πράξεων, βίας ή εγκλημάτων κατά της περιουσίας ή εξτρεμιστικών ενεργειών κατά προσώπων ή πραγμάτων (εγκαταστάσεων) που συνάδει με την αποστολή των φορέων αυτών.

β. Στην επιτήρηση άλλων ευπαθών χώρων ή στόχων, στον εντοπισμό και επισήμανση υπόπτων αντικειμένων, στον αποκλεισμό του χώρου και άμεση ειδοποίηση της οικείας Αστυνομικής Αρχής για τις περαιτέρω ενέργειες από τις Αστυνομικές Αρχές ως και την πρόληψη κάθε έκνομης ενέργειας.

γ. Στην ασφαλή συνοδεία χρηματαποστολών.

«Η οπλοφορία είναι υποχρεωτική για την εκτέλεση των πιο πάνω καθηκόντων, ενώ ο έλεγχος, όσον αφορά την οπλοφορία, στολή, εμφάνιση και την ακριβή εκτέλεση των καθηκόντων, γίνεται τόσο από τα Ν.Π.Δ.Δ., τους Οργανισμούς ή Επιχειρήσεις όπου το προσωπικό αυτό παρέχει τις υπηρεσίες του, όσο και από την κατά τόπο αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Η απόφαση προβλέπει την υποχρέωση των φορέων να ορίζουν επόπτες ασφαλείας για την παρακολούθηση, το συντονισμό και τον έλεγχο του έργου του προσωπικού ασφαλείας, όταν απασχολούν περισσότερα από πέντε άτομα, ως προσωπικό ασφαλείας κατά βάρδια και προαιρετικά όταν απασχολούν μέχρι πέντε άτομα κατά βάρδια. Οι οριζόμενοι ως επόπτες, πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα: 1) Να είναι αρχαιότεροι του λοιπού προσωπικού ασφαλείας. 2) Να έχουν κύρος και επιβλητικότητα. 3) Να μην έχουν τιμωρηθεί για σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.