Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Θάλεια» με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από σήμερα (05/08), εξαιτίας της  κακοκαιρίας «Θάλειας», σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η μεταβολή οφείλεται σε αποκομμένη ατμοσφαιρική διαταραχή με ψυχρό πυρήνα, η οποία προσεγγίζει την Ελλάδα από βορειοδυτικά και θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας το επόμενο τετραήμερο, από σήμερα Τετάρτη έως το Σάββατοκύριακο.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Θάλεια» θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, καθώς και η εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων αλλά και χαλαζοπτώσεων.

Την πρώτη  ημέρα της κακοκαιρίας  επηρεάστηκαν κυρίως η Ήπειρος, η Θεσσαλία και η Μακεδονία.  Τις επόμενες ημέρες η Θάλεια αναμένεται να  πλήξει και την Κεντρική Στερεά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχές και καταιγίδες που σημειώνονται από τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου  της σήμερα Πέμπτη στην Ήπειρο και την Κεντροδυτική Μακεδονία θα επεκταθούν από το μεσημέρι, στη Θεσσαλία, στην Κεντροδυτική Στερεά Ελλάδα, και ενδεχομένως στο Βόρειο Ιόνιο και στη Βόρεια Πελοπόννησο.

9900 κεραυνοί στη Βορειοδυτική Ελλάδα κατά την πρώτη ημέρα της «Θάλειας»

9900 κεραυνοί καταγράφηκαν στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το απόγευμα της Τετάρτης 5 Αυγούστου, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί. Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη ημέρα της «Θάλειας» στον μετεωρολογικό σταθμό της Κέρκυρας καταγράφηκαν 70.8 χιλιοστά βροχής, με τα 69 από αυτά σε περίπου 90 λεπτά.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.