Σε εξέλιξη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική-Συλλήψεις, όπλα και πυρομαχικά

Σε τρεις συλλήψεις και 15 προσαγωγές έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η Αντιτρομοκρατική, που πραγματοποιεί ευρεία επιχείρηση στην Αττική με κατ΄οίκον έρευνες.  Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών και όπλων και πλαστογραφία.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, καθώς και μία 39χρονη γυναίκα (σύζυγος του 45χρονου), έχουν διενεργηθεί 13 κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί για εξέταση 15 άτομα και έχει κατασχεθεί σημαντικός αριθμός όπλων και εκρηκτικών.

Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει πως ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε υπό όρους τον Φεβρουάριο του 2018.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία. Αμέσως μετά τον Εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος ημεδαπός άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενώ η 3χρονη κατηγορείται για παράβαση του Ν. περί όπλων.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, «μετά από συστηματική έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή τους στη ληστεία που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης».

Μέχρι στιγμής κατά τις κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

  • Πέντε πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ
  • Ένα υποπολυβόλο
  • Δύο τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα
  • Δύο πυροβόλα πιστόλια
  • Τέσσερεις χειροβομβίδες δακρυγόνου CS
  • Έξι κοινοί πυροκροτητές
  • Εννέα ηλεκτρικοί πυροκροτητές
  • Δύο αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές
  • Ένα τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)
  • Δύο φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα
  • Τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
  • Τρία σώματα χειροβομβίδας
  • Τα κατασχεθέντα απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

 Μίλησαν τα εργαστήρια

Από την εργαστηριακή εξέταση των καλάσνικοφ στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. «προέκυψε ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό».

Επίσης, άλλο καλάσνικοφ ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με τις Αρχές, με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε σε «χτυπήματα» που έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα

2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον διμοιρίας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία τραυματίστηκε αστυνομικός.

4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για επίθεση κατά της γαλλικής Πρεσβείας, στις 10 Νοεμβρίου του 2016, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.