Σε διάταξη μάχης η αριστερή αξιωματική αντιπολίτευση (+φωτογραφίες)

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ συνεδρίασε χτες 28/6, αμέσως μετά την ορκωμοσία των βουλευτών, στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή. Ενόψει των μεγάλων κοινοβουλευτικών αναμετρήσεων για τα εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα η Κ.Ο. βρίσκεται πλέον σε διάταξη μάχης.

Οι 71 γυναίκες και άντρες συμφώνησαν στην τακτική που θα ακολουθήσουν στις σημερινές ψηφοφορίες της Βουλής και συγκρότησαν το προεδρείο, έπειτα από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. εξελέγη ο Νίκος Βούτσης, Βουλευτής  Α’ Αθήνας. 
Στις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων εκλέχτηκαν οι: Παναγιώτης Λαφαζάνης, Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Δημήτρης Παπαδημούλης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, και Παναγιώτης Κουρουμπλής, Βουλευτής Β΄ Αθηνών.
Στη θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εκλέχτηκε ο Κώστας Αθανασίου, Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τη θέση του Δ’ Αντιπροέδρου της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ θα προτείνει στην αυριανή ψηφοφορία τον  Γιάννη Δραγασάκη, Βουλευτή Β΄ Αθήνας.
Για τη θέση του Κοσμήτορα τον Νάσο Αθανασίου, Βουλευτή Αττικής και για τη θέση του Γραμματέα την Μαρία Μπόλαρη, Βουλευτή Α΄ Αθήνας.
Η στάση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Βουλής θα εξαρτηθεί από τις δεσμεύσεις που θα λάβει για τον Κανονισμό. Θα ψηφίσει δηλαδή τον προτεινόμενο, εάν κρίνει ότι υπάρχουν επαρκείς δεσμεύσεις πως δεν θα αλλάξει ο Κανονισμός χωρίς τη συναίνεσής ως αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια πάγια τακτική του Κοινοβουλίου από το 1974 μέχρι σήμερα.

«΄Οχι» σε αντιπρόεδρο της Χρυσής Αυγής

Τέλος, αποφασίστηκε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ να καταψηφίσουν, εκφράζοντας παράλληλα την αποδοκιμασία τους, τον υποψήφιο 7ο Αντιπρόεδρο της Βουλής που προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή.

Κατανομή μελών σε επιτροπές ελέγχου

Την ερχόμενη Τρίτη, 3/07/12 η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συνεδριάσει εκ νέου για να καθορίσει την κατανομή των μελών της στις επιτροπές ελέγχου του κυβερνητικού έργου. 
Σε προχθεσινή άτυπη συνεδρίαση οι βουλευτές κλήθηκαν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για τις επιτροπές που θέλουν να συμμετάσχουν. Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Κ.Ο. θα συγκροτηθούν επιτροπές ανά υπουργείο, με ειδικό υπεύθυνο στην καθεμιά και με αρμοδιότητα να ελέγχει αντίστοιχο κυβερνητικό έργο. Η συμμετοχή σε τέτοια επιτροπή θα συνεπάγεται και συμμετοχή σε αντίστοιχη μόνιμη επιτροπή ή ειδική μόνιμη επιτροπή της Βουλής.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.