Σε δίκη οδηγούν τον Παν. Λαφαζάνη- Στο πλευρό του Γλέζος, Θεοδωράκης και ΜέΡΑ25

Στο πλευρό του Λαφαζάνη που  οδηγήθηκε σήμερα στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για τη συμμετοχή του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς  τάσσονται με δηλώσεις τους  οι αγωνιστές της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος και Μίκης Θεοδωράκης και ΜέΡΑ25.
Να σημειωθεί ότι υπάρχει κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες για μια μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Παν. Λαφαζάνη μπροστά  από την Ευελπίδων  για μια δίωξη που δεν αφορά μόνο τον ίδιο όπως αναφέρεται αλλά την καρδιά της δημοκρατίας και την υπεράσπιση των πιο στοιχειωδών λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών.
Η δήλωση του Μανώλη Γλέζου
Την Τετάρτη 30/10/2019 ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, οδηγείται σε δίκη για την δράση του κατά των πλειστηριασμών.
Δώδεκα άρθρα του Ποινικού Κώδικα θεώρησαν ότι παραβίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για αυτή του τη δράση.
Αυτό όμως που όλοι ξέρουμε και καταλαβαίνουμε, είναι ότι αυτό που επιδιώκουν με αυτή την πολιτική δίωξη, είναι να ποινικοποιήσουν την διαμαρτυρία, την αλληλεγγύη, να μας σύρουν σε ένα καθεστώς φόβου.
Αυτή η δίωξη είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη.
Απαράδεκτη πολιτικά και δικονομικά.

Στοχεύει στην καρδιά της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών.

Θα πρέπει κάθε πολίτης, πέρα από οποιαδήποτε ιδεολογική, πολιτική κομματική προσέγγιση, να σταθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Οποιαδήποτε άλλη απόφαση πέρα από την πανηγυρική του αθώωση, θα είναι πλήγμα στο θεσμό της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.
Φυσικά στέκομαι στο πλευρό του.

Η δήλωση  του Μίκη Θεοδωράκη

Τον Νοέμβριο του 2017 δήλωνα ότι διαβάζω στον τύπο τα σχετικά με τους πλειστηριασμούς «με αληθινή ντροπή, γιατί έχω παγιδευτεί λόγω της ηλικίας μου στον ρόλο του παρατηρητή μιας εθνικής τραγωδίας.

Διότι με εθνική τραγωδία ισοδυναμεί η προσπάθεια κλοπής από τον ελληνικό Λαό του τελευταίου του οχυρού: της προσωπικής του κατοικίας, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο ζωτικής και πολιτισμικής ιδιοσυστασίας της εθνικής του ταυτότητας.

Απορώ και θλίβομαι για την τόση απάθεια με την οποία αντιμετωπίζεται αυτή η τόσο προκλητική ενέργεια  που κηλιδώνει τον Λαό μας ανεπανόρθωτα».

Δύο χρόνια μετά, δυστυχώς δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι, ενώ σήμερα δικάζονται κάποιοι που προσπάθησαν να αποτρέψουν την διενέργεια τέτοιων πλειστηριασμών.

Είμαι στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπως και όποιου άλλου αγωνίζεται για να σταματήσει αυτό το έγκλημα.

Και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Αθήνα, 30.10.2019

Μίκης Θεοδωράκης

ΜέΡΑ25: Πολιτική  η δίωξη κατά Παναγιώτη Λαφαζάνη

«Το ΜέΡΑ25 θεωρεί ξεκάθαρα πολιτική τη δίωξη κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και ως εκ τούτου απαράδεκτη, και ζητάμε να παύσει κάθε ποινική δίωξη εναντίον του για τη δράση του κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως αναφέρει, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στις 30 Οκτωβρίου 2019 δικάζεται στο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών με κατηγορίες που αφορούν την πολιτική δράση του κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, και υπογραμμίζει ότι «είναι ήδη ντροπή για το πολιτικό μας σύστημα να βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια των πολιτών, η εστία τους που θα έπρεπε να προστατεύεται ως ιερή και απαραβίαστη» και ότι «είναι διπλή ντροπή να σύρονται ενώπιον δικαστηρίων οι φωνές που υπογραμμίζουν ακριβώς αυτό το έλλειμμα κοινωνικής δικαιοσύνης».

ΠΗΓΗ: ΑΜΕ-ΑΠΕ, www.iskra.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.