Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη για εργασιακά δικαιώματα και μέτρα για την υγεία

Γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι θα βρεθούν στους δρόμους την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου  ζητώντας από την κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα για τη διαχείριση διαχείριση της πανδημίας και  αντιδρώντας  στις προωθούμενες αλλαγές που ελαστικοποιούν περαιτέρω στις εργασιακές σχέσεις και περιορίζουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Στην  24ωρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχει η ΠΟΕΔΗΝ καθώς και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, μαζί με την ΟΛΜΕ.Δίωρη στάση εργασίας  έχουν προκηρύξει και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

Απεργία και στα Μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ δεμένα θα είναι και  τα πλοία στα λιμάνια. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των σωματείων της ΣΤΑΣΥ, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ . Στο Τραμ, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 18:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Οι υγειονομικοί καλούν σε  τοπικές δράσεις διαμαρτυρίας στις εισόδους των νοσοκομείων στις 8 το πρωί , ενώ σωματεία προγραμματίζουν παρεμβάσεις αντιπροσωπειών τους σε μεγάλους χώρους δουλειάς. Στις 12 το μεσημέρι προγραμματίζεται συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Η ΑΔΕΔΥ ζητά μεταξύ άλλων μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών, μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών, αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.

Στην ανακοίνωσή της για την απεργία, η ΑΔΕΔΥ επαναλαμβάνει το αίτημά για αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου που «μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία». Ενώ καλεί σε «αποχή από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια».

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί χορήγηση δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους υγειονομικούς, ένταξη στα ΒΑΕ, λήψη όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας με επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας και μονιμοποίηση εκτάκτων. Λήψη όλων των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας και των Εργαζομένων εν μέσω πανδημίας με επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας» . Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας σε σχέση με κάποια παροχή που προτίθεται να δώσουν στους Υγειονομικούς», αναφέροντας ότι «αποκλείουν χιλιάδες εργαζόμενους που κάθε ημέρα δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Το ΠΑΜΕ καλεί τον κόσμο σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Νοεμβρίου που οργανώνουν δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με αίτημα άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού, επίταξη των δομών ιδιωτικής Υγείας, άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Ζητούν  από τους πολίτες να μιλήσουν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και να μην ανεχθεί τη φίμωση που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση ως προς τα ελλιπέστατα μέτρα προστασίας από την πανδημία και τη λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων που προωθείται εν μέσω lockdown.

Τονίζουν ότι η κυβέρνηση «παίρνει νέα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού, ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο που καταργεί ουσιαστικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες».

Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι, ο λαός μας να μιλήσει. Να μην ανεχτεί άλλο να φιμώνεται η φωνή του. Να βάλει στοπ στη λογική ότι φταίει ο λαός για όλα όσα συμβαίνουν. Τώρα πρέπει να δώσουμε συλλογική, μαζική, μαχητική απάντηση.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.