Σε Απεργία-αποχή από την αξιολόγηση προχωρούν οι εκπαιδευτικοί σε καταλήψεις οι μαθητές

Η Αξιολόγηση, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η Τράπεζα Θεμάτων αλλά και τα  ελλειπή  μέτρα προστασίας  από την πανδημία “πυροδοτούν” το κλίμα στα σχολεία.
Σε Απεργία -αποχή από την αξιολόγηση  προχωρούν οι εκπαιδευτικοί σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ άρχισε ο χορός των καταλήψεων  από τους μαθητές λίγες μόνο ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων.
Οι πρώτες καταλήψεις  για το σχολικό έτος 2021-22 είναι γεγονός και στη Φθιώτιδα με τις πόρτες να παραμένουν κλειστές στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας και στο Γυμνάσιο Λάρυμνας.
ΕΛΜΕ: Απόφαση για απεργία- αποχή από την αξιολόγηση

 Η  Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ που τελείωσε αργά το απόγευμα του Σαββάτου αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα να προχωρήσει σε απεργία – αποχή ενάντια στην αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου, σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικών που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία. Συγκεκριμένα 72 ΕΛΜΕ ψήφισαν απεργία – αποχή και 6 ΕΛΜΕ ψήφισαν λευκό.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν την εβδομάδα που μας πέρασε χαρακτηρίζεται, τηρουμένων των αναλογιών, καλή, αν αναλογιστεί κανείς ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και εξ αιτίας των μέτρων της πανδημίας αλλά και λόγω της μεσολάβησης του καλοκαιριού η συνοχή του εκπαιδευτικού κόσμου και η λειτουργία των σωματείων είχε εξασθενήσει. 

Η αντίδραση του υπ. Παιδείας

Το υπουργείο Παιδείας θα εκτιμήσει το κλίμα που θα διαμορφωθεί στα σχολεία αυτή τη εβδομάδα , προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προσφύγει δικαστικά κατά της απεργίας-αποχής.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκανε δεκτές δύο προσφυγές του υπουργείου Παιδείας, κατά ανάλογης απεργίας  που κήρυξε η ΟΛΜΕ, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος. Η πρώτη αφορά τις Πανελλαδικές και η δεύτερη τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ μέσα στις εξετάσεις των μαθητών για την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Σχολεία.

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα και αναμένεται να αποσταλεί προς όλα τα σχολεία της χώρας , προειδοποιεί ότι η συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης αποτελεί εκπλήρωση υπαλληλικού καθήκοντος και υποχρέωσης και  θα υπάρξουν κυρώσεις σε όσους εκπαιδευτικούς δεν συμμορφωθούν.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.