Σε αγρυπνία καλεί ο ‘Ανθιμος εν όψει του «Thessaloniki Pride 2015»

«Δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη» η παρουσία των ομοφυλοφίλων, για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο που καλεί τους πιστούς σε αγρυπνία την παραμονή της διεξαγωγής του 4ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας «Thessaloniki Pride 2015», που θα πραγματοποιηθεί, στις 19 και 20 Ιουνίου, στην πόλη. H αγρυπνία θα τελεστεί την Πέμπτη, 18 Ιουνίου, από τις 9 το βράδυ έως τη 1 τα ξημερώματα, στον ιερό ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου.

 Με μια σκοταδιστική και ομοφοβική ανακοίνωση που έστειλε σε όλους τους ναούς της πόλης με αποδέκτες τους πιστούς, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τους καλεί  να απομακρύνουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους από το γεγονός ενώ τονίζει πως είναι αντίθετος σε πράξεις βίας..

«Παρότι το θέμα είναι σοβαρότατο και εκρηκτικό, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανού δεν ασκούμε ποτέ βία», αναφέρει ο ιεράρχης της Θεσσαλονίκης και σημειώνει ότι «ως Επίσκοπος δεν θα συστήσω ποτέ συγκρούσεις και τραυματισμούς εντός της κοινωνίας μας».

«Σας παρακαλώ -προσθέτει- απομακρύνατε τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας από τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις, διατυπώσατε παντού τις κάθετες αντιρρήσεις για το ομοφυλοφιλικό πάθος και προσευχηθείτε για τους ανθρώπους, να απαλλαγούν από το πάθος τους και να επιστρέψουν στη φυσιολογική ζωή, όπως την διδάσκει η πίστη μας και η παράδοσή μας». 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.