Σαμαράς και Βενιζέλος: Εκαναν τα δύο τρία και προχωρούν μόνοι τους μετά την αποχώρηση της ΔΗ.ΜΑΡ

Με την αποχώρηση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τον μνημονιακό μονόδρομο, αναζητώντας πολιτική στήριξη σε ανεξάρτητους βουλευτές και στην ανοχή του πρώην συνεταίρου τους. Παράλληλα, εξετάζουν προσεκτικά τον μακρύ κατάλογο των ονομάτων που θα υπηρετήσουν τη νέα συγκυβέρνηση , με πιθανότερη ημέρα ανασχηματισμού την προσεχή εβδομάδα. Δεν αποκλείεται, όμως, να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου της Ν.Δ. προκειμένου να μην διασαλευτεί η εσωκομματική τάξη.
Στα ονόματα που παρελαύνουν από το ΠΑΣΟΚ (η αναλογία θα είναι δυο από τη ΝΔ και ένας από το ΠΑΣΟΚ) ακούγονται οι εξής: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει υφυπουργός για τη νέα δημόσια τηλεόραση, Πάρις Κουκουλόπουλος, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Συμεών Κεδίκογλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Εύη Χριστοφιλοπούλου. Η σημερινή ημέρα (θερινό λιοστάσι, γαρ) είναι η μεγαλύτερη και προσφέρεται για αναλύσεις, ενδοσκοπήσεις και προγραμματισμό.
Πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι ο  πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, εκτιμώντας ότι υπάρχει η δεδηλωμένη και ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα στηρίξουν κάποιες αποφάσεις, δίνοντας ψήφο ανοχής.
Στελέχη της  ΔΗΜΑΡ πάντως διαφοροποιήθηκαν χωρίς να περιμένουν τις αποφάσεις του κομματικού οργάνου για τη στάση που τηρήθηκε από τον Φώτη Κουβέλη. Ο Νίκος Μπίστης, για παράδειγμα, αποφάσισε εκ νέου να εγκαταλείψει το σκάφος με ανακοίνωσή του μέσω του φέισμπουκ, καταλογίζοντας παραλογισμό στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.
Την ίδια στιγμή κάνει άνοιγμα προς τον κ. Βενιζέλο, τον οποίο αποκαλεί ως τη μόνη λογική φωνή στην κυβέρνηση, ανοίγοντας έτσι το δρόμο της επιστροφής τους στο ΠΑΣΟΚ.Την έντονη διαφωνία του για τους χειρισμούς του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, εξέφρασε, αργά τα μεσάνυχτα ο βουλευτής του κόμματος, Γρηγόρης Ψαριανός.
«Με άλλη απόφαση έφυγε ο Κουβέλης από εδώ το μεσημέρι και άλλα είπε στο Μαξίμου», τόνισε χαρακτηριστικά.«Εγώ αύριο δεν έρχομαι», είπε, σε έντονο ύφος, αναφερόμενος στη νέα κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.Η υποδοχή από τον συστημικό Τύπο που λοιδορεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ είναι ενδεικτική:  Δούρειος Ίππος, άκαμπτος, αθεράπευτα αριστερός ορισμένοι από τους χαρακτηρισμούς, με τη συνέχεια να είναι ακόμη περισσότερο σκληρή. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρων οι κότες, που λέει θυμόσοφα ο λαός ή οι σκύλοι τον περιγελούν τον λύκο σαν γεράσει.  Οι μιντιάρχες θεωρούσαν ότι ήταν του χεριού τους και ότι αυτοκτόνησε πολιτικά τώρα που έφυγε από τη στρούγκα. Ας πρόσεχε; Θα αποδειχτεί σύντομα με την ανασύνταξη του Κεντροαριστερού πόλου.

Πηγή: www.leftlamb.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.