Σακελλαρίδης: «Συμφωνία στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής»

Την έντιμη συμφωνία στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής, στην οποία συμφωνία θα έχει λόγο η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε στην σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος απέκλεισε την πιθανότητα  capital control.  
Oι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες θα ξεκινήσουν αύριο το πρωί, όπως ανακοίνωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ το απόγευμα συνεδριάζει η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης.

«Δεν τίθεται ζήτημα για μισθούς και συντάξεις» υπογράμμισε, ενώ ανέφερε πως ευθύνη της κυβέρνησης είναι να ανταποκρίνεται σε όλες υποχρεώσεις της χώρας, σημειώνοντας παράλληλα και την ευθύνη των εταίρων να είναι συνεπείς από την πλευρά τους στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

«Η συμφωνία που θα επιτευχθεί θα έχει τα χαρακτηριστικά έντιμης συμφωνίας στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μια συμφωνία που θα δίνει λύσεις και «ανάσες» τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στην ελληνική οικονομία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του μήνα ή αρχές Ιουνίου.

ΦΠΑ, ασφαλιστικό, δημοσιονομικά, δηλαδή ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα και τα εργασιακά είναι τα ανοιχτά ζητήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως ανέφερε.
 

«Δεν υπάρχουν καταληκτικές ημερομηνίες, δεν βάζουμε τελεσίγραφα, δεν κάνουμε εκβιασμούς. Υπάρχει ανάγκη και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη να υπάρξει κατάληξη των διαπραγματεύσεων» ανέφερε.

Κακόβουλα και ανυπόστατα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα σενάρια περί capital control, διαψεύδοντας τα.

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίσθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους, δήλωσε Γ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, την ώρα που προσερχόταν στο υπουργείο Οικονομικών.

Θα έχουμε συμφωνία, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σε debate για τον «πυρήνα του ελληνικού προβλήματος», που διοργανώνει το Forum 2020.
Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «μπορεί να υπάρχουν κύκλοι στην Ευρωζώνη που να θέλουν την αποτυχία μιας αριστερής κυβέρνησης, αλλά ακόμη και αυτοί που θέλουν τη συνέχιση της λιτότητας ξέρουν ότι δεν θα κάνουμε πίσω απ’ τις κόκκινες γραμμές μας».

stokokkino.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.