Ρ. Δούρου: Θα κυβερνήσουμε χωρίς ιδιοτέλεια, με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά

Kόντρα σε δημοσκοπήσεις και προγνωστικά, κόντρα στη θέληση ισχυρών επιχειρηματικών και μιντιακών συμφερόντων, κόντρα στη συγκυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου και τον εκλεκτό της απερχόμενο περιφερειάρχη, η Ρένα Δούρου και η Δύναμη Ζωής κατήγαγαν χθες μια σπουδαία νίκη.

Νίκη – προάγγελο, νίκη που δημιουργεί τεράστιες ευθύνες για τους συντελεστές της, προκειμένου από αύριο κιόλας να αλλάξει κατεύθυνση η πολύπαθη Αττική, να νιώσουν ξανά την ελπίδα οι κάτοικοί της.

Η αγωνία ήταν μεγάλη από το πρώτο λεπτό που έκλεισε η κάλπη και ήταν σαφές ότι το αποτέλεσμα θα κρινόταν για λίγες ψήφους, υπήρχε όμως αισιοδοξία στη Δύναμη Ζωής ότι τελικά «δώδεκα χρόνια θα αποδεικνύονταν αρκετά» – και με την ψήφο των πολιτών της Αττικής.

Λίγο μετά τις 2 το πρωί, μπροστά από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Αλέξης Τσίπρας, η Ρένα Δούρου, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτές των δύο συνδυασμών πανηγύρισαν για τη μία νίκη, ενώ με γλυκόπικρα αισθήματα αναφέρονταν στις βάσεις που έβαλε ο Γ. Σακελλαρίδης για να περάσει ο Δήμος Αθηναίων στα χέρια της Αριστεράς στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Και το θερμότατο χειροκρότημα των παριστάμενων πολιτών, όταν ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, ήταν η μικρότερη αναγνώριση για την προσπάθεια που έγινε.

Ρ. Δούρου: «Από αύριο ξεκινά ο πόλεμος κατά των συμφερόντων»

Στη δήλωσή της η νέα περιφερειάρχης Αττικής, εκτός από τον συνήθη απολογισμό, έδειξε από την πρώτη στιγμή και τις προτεραιότητές της: τη μέριμνα προς όλους τους δήμους και τους πολίτες χωρίς εξαιρέσεις, ενώ ταυτόχρονα κήρυξε τον πόλεμο κατά των συμφερόντων υπό τη νέα της ιδιότητα.

Ειδικότερα, η Ρένα Δούρου, απευθυνόμενη στους συμπολίτες, δήλωσε: «Η πλειονότητα των συμπολιτών μας το κατανόησε. Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα με ήθος, κόντρα στις προβλέψεις και στα συμφέροντα. Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα και ξέρουμε ότι η μάχη που απόψε κερδήθηκε είναι μονάχα η αρχή. Γιατί αύριο ξεκινάει ένας πόλεμος με τα συμφέροντα, ξεκινάει ένας πόλεμος να αλλάξουμε τις ζωές μας. Θα τις αλλάξουμε στην Περιφέρεια Αττικής, θα τις αλλάξουμε σε όλη τη χώρα.

Εμείς με τους πολίτες, για τους πολίτες, από τους πολίτες δίνουμε τα εχέγγυα ότι στη μείζονα Περιφέρεια της πατρίδας μας δεν θα υπάρχουν δήμαρχοι α’ και β’ κατηγορίας, δεν θα υπάρχουν πολίτες α’ και β’ κατηγορίας.

Θα πορευτούμε όλοι μαζί. Έτσι θα διακυβερνήσουμε τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας. Απ’ τα βάθη της καρδιάς μου, ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όλες εκείνες και σε όλους εκείνους που δουλέψαμε αυτούς τους 4,5 μήνες χωρίς κανενός είδους ιδιοτέλεια, έτσι όπως θέλουμε να φτιάξουμε την Ελλάδα: με αλληλεγγύη, με αξιοπρέπεια, με ανθρωπιά.

Και είναι το καλύτερο εχέγγυο ότι έτσι θα κυβερνήσουμε την Περιφέρεια, έτσι θα κυβερνήσουμε την Αττική. Αύριο ξημερώνει μια σπουδαία ημέρα, μια ημέρα που, όπως ξέρει η Αριστερά και επιτάσσει η Δημοκρατία, θα είναι για όλες και για όλους. Καλή συνέχεια στον μεγάλο αγώνα που έχουμε».

http://www.avgi.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.