Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: «Μια απλή ανθρωποκτονία την κάνανε ολόκληρη ιστορία»

Ολοκληρώθηκε  η απολογία του Γιώργου Ρουπακιά   στην κατάμεστη αίθουσα του Εφετείου όπου διεξάγεται η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς  σε μια ενδιαφέρουσα συνεδρίαση περιέγραψε  καρέ – καρέ τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού  στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013 και  ισχυρίστηκε ότι στο περιστατικό  ενήργησε αυτοβούλως.

Ο κατηγορούμενος  τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης προκάλεσε την οργή του ακροατηρίου  για  την προκλητικότητα και τον κυνισμό του  αναιρώντας προηγούμενες απολογίες του, πέφτοντας σε αντιφάσεις χωρίς να τις εξηγεί, προβάλλοντας καταφανώς γελοίους ισχυρισμούς – «είχε κίνηση» ο δρόμος γι’ αυτό δεν έφυγε αλλά κατέβηκε από το αυτοκίνητο με το μαχαίρι – και  κυρίως  για τον νοσηρό κυνισμό του να αποκαλέσει την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ως μια «απλή ανθρωποκτονία» που «διογκώθηκε» λόγω της εμπλοκής της Χρυσής Αυγής.

Η προκλητική στάση του όμως δεν περιορίστηκε στο να εκλαμβάνει ως «απλό» πράγμα τη δολοφονία ενός ανθρώπου, αλλά και στον ισχυρισμό του ότι… ο Παύλος ουσιαστικά «καρφώθηκε» από το μαχαίρι που κρατούσε στην καρδιά, επειδή «έσκυψε»…

Οι προκλήσεις απαντήθηκαν με αυστηρό τρόπο από την έδρα – «δεν μπορείτε να λέτε αυτή τη φράση,»μια απλή ανθρωποκτονία”» είπε η πρόεδρος – με αποτέλεσμα ο Ρουπακιάς να προσπαθεί να τα «μαζέψει» αργότερα  και να  δείξει μετανιωμένος μιλώντας  για τραγική αυτοκτονία.

Πολύ κοντά στον πατέρα του Παύλου Φύσσα που παρακολούθησε τη δίκη κάθονταν ο πατέρας του δολοφονημένου από μέλη της Χρυσής Αυγής, Λουκμάν.

Μέσα κι έξω από το Εφετείο Αθηνών τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντια, ενώ  έξω από το Εφετείο πραγματοποιήθηκε  αντιφασιστική διαμαρτυρία

Απο τη σημερινή διαδικασία ήταν απούσα -για πρώτη φορά- η Μάγδα Φύσσα καθώς δεν άντεξε να ακούσει τους ισχυρισμούς του δολοφόνου του παιδιού της.

Δείτε ολόκληρη την απολογία του Ρουπακιά όπως καταγράφηκε από το «Golden Dawn Watch», την πρωτοβουλία παρακολούθησης της δίκης της Χρυσής Αυγής στο https://tvxs.gr/news

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.