Ρατσιστικό επεισόδιο στη Πάτρα: Ανάγκασαν ρομά να πει τα κάλαντα γονατιστός… και του ‘βαλαν φωτιά!

Στην Πάτρα έβαλαν έναν άνθρωπο, Ρομά με νοητικά προβλήματα  να πει γονατιστός τα κάλαντα και του έβαλαν φωτιά. Κυκλοφόρησαν  μάλιστα το «κατόρθωμά » τους σε βίντεο  στα social media» προς απόδειξη της «λεβεντιάς » τους.
Ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό  που δείχνει  που μπορεί να φτάσει  ακραίος ρατσισμός σε συνδυασμό με χυδαίo αντριλίκι….Η νοοτροπία «η ζωή των Ρομά δεν αξίζει»  δυστυχώς, διαχέεται με ταχύτητα στην κοινωνία που φτιάξαμε….
Το περιστατικό, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», σημειώθηκε σε γνωστή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου, με τους δράστες να επιβάλλουν στον 35χρονο o οποίος επιθυμούσε να πει τα κάλαντα, να γονατίσει πρώτα.

Στη συνέχεια και όπως φαίνεται και από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που κυκλοφόρησαν στα social media και δημοσίευσε η εφημερίδα, κάποιος από την ομάδα, έριξε εύφλεκτο υλικό στον αβοήθητο Ρομά και του έβαλε φωτιά, με τον ίδιο να παλεύει μόνος του για να σβήσει τις φλόγες. Ευτυχώς, τα κατάφερε, χωρίς να υποστεί εγκαύματα.

Το ρεπορτάζ  σημειώνει ότι το εξευτελιστικό αυτό ρατσιστικό επεισόδιο που ξεπερνάει τα όρια του μπούλινγκ, καθώς κινδύνευσε πραγματικά ένας άνθρωπος με θέματα μάλιστα μειωμένης αντίληψης, έγινε εν αγνοία του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ενώ μέλος της παρέας των δραστών ανάρτησε στα social media με περισσή περηφάνια το «κατόρθωμα» του ιδίου και των φίλων του.

Ανεξαρτήτως του εάν ο Ρομά δεν υπέστη σοβαρά τραύματα, δεν παύει να έπεσε θύμα δημόσιου εξευτελισμού, αφού τον εξανάγκασαν για… «μερικά ψιλά». Παραμένει άγνωστο, αν θα προβεί σε μήνυση κατά των υπαιτίων ή αυτοί φρόντισαν να «κουκουλώσουν» το συμβάν με μερικά… ακόμα ψίχουλα!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.