Ρίο 2016: Νέα ισοπαλία για την εθνική στο πόλο, 8-8 με την Ουγγαρία

Ένα γκολ με την προσωπική υπογραφή του Άγγελου Βλαχόπουλου, πέντε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης με την Ουγγαρία, διατήρησε το αήττητο της εθνικής υδατοσφαίρισης των ανδρών στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η ελληνική ομάδα, που βρέθηκε στην τρίτη περίοδο να προηγείται με διαφορά δύο τερμάτων, «έσωσε» στο τέλος το βαθμό της ισοπαλίας (8-8) και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς, μετά από τρεις αγώνες. Η κατάληψη της πρώτης θέσης στον Α’ όμιλο δυσκόλεψε πλέον αρκετά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (ουσιαστικά η Σερβία κρατάει πλέον την τύχη της στα δικά της χέρια), αλλά αυτό που έχει πρωτίστως σημασία είναι η πρόκριση στα προημιτελικά, η οποία θα κριθεί στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της Α’ φάσης, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τους οικοδεσπότες Βραζιλιάνους, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (1:30 π.μ.).

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Βλαχόπουλος (π.π.), 1-1 Ζαλάνκι (π.π.), 1-2 Χαράι (περιφέρεια), 2-2 Γούνας (π.π.), 2-3 Έρντελι (π.π.), 3-3 Βλαχόπουλος (π.π.), 4-3 Γεννηδουνιάς (περιφέρεια), 5-3 Γούνας (πέναλτι), 5-4 Χοσνιάνσκι (π.π.), 6-4 Μουρίκης (φουνταριστός), 6-5 Χαράι (π.π.), 6-6 Ντάνιελ Βάργκα (περιφέρεια), 6-7 Χαράι (π.π.), 7-7 Γεννηδουνιάς (περιφέρεια), 7-8 Βάμος (π.π.), 8-8 Βλαχόπουλος (περιφέρεια)

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-1, 4-2, 2-3

Η εθνική είχε 3/8 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, τρία γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού. Η Ουγγαρία είχε 6/12 με παίκτη παραπάνω και δύο γκολ από την περιφέρεια.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Δερβίσης (5΄50΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα), ο Δελακάς (2΄40΄΄ πριν το τέλος της αναμέτρησης) και ο Ντάνιελ Βάργκα (1΄58΄΄ πριν το τέλος του ματς)
Διαιτητές: Πέρις (Κροατία), Κογκάνοφ (Αζερμπαϊτζάν)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θόδωρος Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης, Ποντικέας, Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 3, Γαλανόπουλος (δεν έπαιξε).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τίμπορ Μπένεντεκ): Νάγκι, Ζαλάνκι 1, Μάνχερτζ, Έρντελι 1, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι 1, Άνταμ Ντέκερ, Σίβος, Ντάνιελ Βάργκα 1, Ντένες Βάργκα, Κις, Χαράι 3, Ατίλα Ντέκερ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.