Ρήγματα στη ΝΔ για Κουφοντίνα. Επιθέσεις και η παραίτηση Ταραντίλη

Δημόσιες διαφοροποιήσεις στελεχών και προβληματισμό στο εσωτερικό της ΝΔ, έχει προκαλέσει η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά, στην υπόθεση Κουφοντίνα. 

Μετά τη δήλωση του κ. Σπύρου Δημητριάδη, πρώην γαμπρού του πρωθυπουργού και πατέρα του ισχυρού άνδρα του Μαξίμου Γρηγόρη Δημητριάδη, ακολούθησαν δηλώσεις των πρώην υπουργών της ΝΔ κ. Σπηλιοτόπουλου και Τζαβάρα. 

Στο Twitter,  ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, κάλεσε την κυβέρνηση να μην φερθεί εκδικητικά: 

«Η θανατική ποινή δεν ισχύει στη χώρα μας γιατί το κράτος δικαίου δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί την ανθρώπινη ζωή. Η εκδίκηση ακόμα και αν ένα μέρος της κοινωνίας την συγχωρεί, δεν έχει θέση στον νομικό πολιτισμό μας. Η σιωπή είναι ανοχή και συνέργεια σε θάνατο ». 

Eξάλλου, στον Real Fm, o πρώην υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι Τζαβάρας τώρα στον Ριαλ είπε ότι «είναι αδιανόητο να έχουμε νεκρό» και επίσης ότι «άλλο πράγμα η απαξία της πράξης και άλλα τα ζητήματα που πρέπει να λαμβάνει υπόψιν το κράτος δικαίου». 

Αποστάσεις είχε προ ημερών πάρει για το ίδιο θέμα και ο πρώην υπουργός κ. Κουμουτσάκος, με τη δήλωση ότι «οι νόμοι του κράτους ισχύουν και για τους ελεύθερους πολίτες και για όσους εκτίουν ποινή για τρομοκρατικές πράξεις », 

Σημειώνεται ότι αργά χθες το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε κατηγορηματικά τη σχετική έκκληση του Α. Τσίπρα. Στη διάρκεια της νύκτας σημειώθηκε μπαράζ επιθέσεων στην Αττική, εναντίον τραπεζών και καταστημάτων. Το μεσημέρι της Κυριακής επίθεση με μολότοφ δέχθηκε από ομάδα ατόμων το Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής. 

Σε μια άλλη εξέλιξη, συγγενείς των θυμάτων της 17ης Νοέμβρη ζητάνε, με ανακοίνωση που απευθύνεται «σε όσους καλούν το κράτος να υποχωρήσει για να μην πεθάνει ο δολοφόνος …αντί να ζητάτε την υποχώρηση του κράτους, να ζητήσετε από το δολοφόνο να διακόψει την απεργία πείνας. Το δίκιο του, αν θεωρείτε ότι έχει, ας το βρει στα δικαστήρια».  Η ανακοίνωση δεν φέρει υπογραφές και μεταδόθηκε μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου. 

Στο φορτισμένο πολιτικά κλίμα,  ήρθε να προστεθεί η αιφνιδιαστική παραίτηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου. Ο κ.. Ταραντίλης επικαλείται οικογενειακούς λόγους, αλλά πολιτικοί παρατηρητές αναρωτιόνταν γιατί διάλεξε να ανακοινώσει την παραίτηση του Κυριακή μεσημέρι. Είχαν προηγηθεί αρνητικά σχόλια σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες για τον χειρισμό της υπόθεσης Λιγνάδη. 

tvxs.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.