Ράνια Τζίμα για debate: Αυτό που έγινε απόψε ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν τα κόμματα

Μια τηλεμαχία – κοινώς debate-  η χθεσινή μεταξύ των πολιτικών αρχηγών   σε ασφυκτικά πλαίσια χωρίς διάλογο και διαδραστική ικανότητα που μάλλον δεν μας έκανε  σοφότερους. Στην πραγματικότητα ήταν ερωτήσεις προς τους πολιτικού αρχηγούς.

Και κάθε  αρχηγός  λέει το μονόλογό του συνήθως σε αναμενόμενες  ερωτήσεις απευθυνόμενος κυρίως στο κοινό του και τα κατάφεραν  επικοινωνιακά  άλλοι καλύτερα άλλοι  χειρότερα.

Όσο για την «τιμή»  της δημοσιογραφίας  σώθηκε οριακά  κατά γενική ομολογία από την δημοσιογράφο του   Mega Ράνια Τζήμα.

Αμέσως μετά το τέλος του debate, η Ράνια Τζίμα έδωσε στο στούντιο του Mega τον απολογισμό της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών.

Την επόμενη φορά καλό θα είναι να έχουν λόγο και οι δημοσιογράφοι για το πώς θα κάνουν τη δουλειά τους, όχι τίποτα άλλο, γιατί την επόμενη ημέρα τα ακούμε κιόλας και τα ακούμε για πράγματα τα οποία δεν έχουμε ορίσει τόνισε μεταξύ άλλων η Ράνια Τζίμα, για το debate των πολιτικών αρχηγών.

«Σιγά μην το θέλουν (σ.σ. το λιγότερο ασφυκτικό πλαίσιο) πρόσθεσε. Καλά, αστειευόμαστε; Τι δεν καταλαβαίνουμε, παιδιά; Αυτό που έγινε απόψε ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν τα κόμματα. Αν τα κόμματα ήθελαν κάτι άλλο, θα είχαμε ένα άλλο ντιμπέιτ. Δεν ήθελαν οι πολιτικοί αρχηγοί έναν πιο ανοιχτό διάλογο. Αν τον ήθελαν, θα τον είχαμε. Δηλαδή, συγγνώμη… Είπαν στους δημοσιογράφους «ελάτε εδώ, κάντε δεύτερη και τρίτη ερώτηση». Κάποια στιγμή λέει ο κ. Ανδρουλάκης πως «κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή». Και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης και ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω «παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;». Με βλέπει ο Κουβαράς και μου γνέφει «δεμένα τα χέρια μου». Δηλαδή βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί» είπε η δημοσιογράφος του Μεγάλου Καναλιού και συνέχισε:

«Αν διακόψεις εκείνη τη στιγμή κινδυνεύεις να είσαι αντιθεσμικός. Δεν υπήρχε καμία απολύτως πιθανότητα, έτσι κι αλλιώς, να μας δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα. Δηλαδή δεν διέγνωσα κάποια χαραμάδα για συνεργασία παρακάτω. Αλλά αυτό δεν ξέρω αν έχει και καμία σημασία. Δεν επρόκειτο δηλαδή να το δούμε αυτό στο ντιμπέιτ».

«Άλλα τους ρωτούσαμε, άλλα απαντούσαν, οπότε δεν έχουν δικαίωμα να την λένε στους δημοσιογράφους»

Περιγράφοντας δε, μια χαρακτηριστικά στιγμή από το ντιμπέιτ, αναδεικνύοντας ότι δεν μπορούσε να γίνει διάλογος, είπε:

«Κάποια στιγμή λέει ο κ. Ανδρουλάκης πως «κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή». Και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης, ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω «παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;». Με βλέπει ο Κουβαράς και μου γνέφει «δεμένα τα χέρια μου». Δηλαδή, βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί».

Η Ράνια Τζίμα ωστόσο ρωτήθηκε για ποιο λόγο, παρόλα αυτά, εκείνη τη στιγμή δεν διέκοψε για να ρωτήσει τον κ. Ανδρουλάκη, με την ίδια να απαντά:

«Αν διακόψεις κινδυνεύεις εκείνη την ώρα να είσαι αντιθεσμικός…Δεν υπήρχε καμία απολύτως πιθανότητα, έτσι κι αλλιώς, να μας δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα. Δηλαδή δεν διέγνωσα κάποια χαραμάδα για συνεργασία παρακάτω Αλλά αυτό δεν ξέρω αν έχει και καμία σημασία. Δεν επρόκειτο δηλαδή να το δούμε αυτό στο debate».

Οι ερωτήσεις που «στρίμωξαν» Μητσοτάκη και Τσίπρα

Η κρίσιμη ερώτηση στον πρωθυπουργό  χωρίς ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ένας πρωθυπουργός προστατευμένος από μία στρατιά δημοσιογράφων  για τέσσερα χρόνια.  Κι έρχεται  η στιγμή που  Ράνια  Τζίμα κανει  την αυτονόητη «κρίσιμη» ερώτηση στον πρωθυπουργό:  Γιατί η ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του παρακολουθούσε τον αρχηγό του Στρατού και τον Υπουργό του; Ο Μητσοτάκης δεν απαντάει ΠΟΤΕ.

Αυτό είναι ίσως το πιο απολαυστικό σημείο του #Debate.

Ρ. Τζίμα: «Κύριε Πρόεδρε,

Για την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, ο κ. Καραμανλής υπέβαλε την παραίτησή του αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη. Την κάνατε αποδεκτή αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη.

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ως άμεσος πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, σκεφτήκατε πότε να παραιτηθείτε;

Ο κ. Δημητριάδης που παραιτήθηκε δεν ήταν πολιτικός προιστάμενος της ΕΥΠ, δεν ήταν καν πολιτικό πρόσωπο.

Σκεφτήκατε να κάνετε ό,τι έκανε ο Τζόνσον στη Μ.Βρετανία, ο Κουρτς στην Αυστρία, ο Νίξον στις ΗΠΑ, ο Βίλι Μπραντ στη Γερμανία; Ή μήπως η δική μας Δημοκρατία είναι υποδεέστερη;»

Μητσοτάκης : «Όχι, δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ».

 Η ερώτηση  για τους συνταξιούχους και τα μισόλογα  του  Αλέξη Τσίπρα

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η Ράνια Τζίμα  ρώτησε σχετικά με τις μειώσεις που έγιναν στους συνταξιούχους, αλλά και στο ξύλο από το ΜΑΤ που έπεσε σε διαμαρτυρίες συνταξιούχων την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Τσίπρα να χρησιμοποιεί τον… Σόιμπλε και τους  μνημονιακούς καταναγκασμούς  ως δικαιολογία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «ό,τι καλύτερο μπορούσε» για τους αδύναμους και τους συνταξιούχους τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση της Ράνιας Τζίμα  για τις 22 μειώσεις συντάξεων που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι την περίοδο εκείνη «ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μια παρά πολύ σκληρή μάχη με τους δανειστές».

Για το «άγριο ξύλο» που έφαγαν από την Αστυνομία οι συνταξιούχοι κατά τις διαμαρτυρίες τους την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε: «Νομίζω ότι σε όλη τη διάρκεια διακυβέρνησης ήμασταν υποχρεωμένοι να τηρήσουμε και να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που δεν ήταν δικό μας». Μάλιστα έκανε λόγο για «μνημονιακούς καταναγκασμούς», υπενθυμίζοντας ότι «είχαμε απέναντί μας τον Σόιμπλε» χωρίς να δώσει καθαρή απάντηση.

Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι υπήρξε «η μέγιστη δυνατή συναίνεση και κατανόηση στην προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια», κάτι που όπως είπε «δεν ισχύει σήμερα». «Ειδικά για συνταξιούχους, να υπενθυμίσω 7 δισ. ευρώ λιγότερα αυτήν την τετραετία, από την 13η σύνταξη και αναδρομικά. Αυτά θα δοθούν πίσω»,  διαβεβαίωσε.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.