Π. Λαφαζάνης: Πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες για Τσίπρα, Δραγασάκη, Τσακαλώτο

Για πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες από τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς και τους εμπλεκόμενους Υπουργούς ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

“Το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει συμβεί στην ιστορία αυτής της χώρας, είναι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών”, επεσήμανε και πρόσθεσε πως “με αυτή την ανακεφαλαιοποίηση το δημόσιο, δηλαδή ο Έλληνας φορολογούμενος, έχασε πάνω από 40 δισεκατομμύρια ευρώ”.  

“Εδώ υπάρχουν πελώριες πολιτικές αλλά και βαρύτατες ποινικές ευθύνες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και σε όσους μετείχαν στην ανακεφαλαιοποίηση και ειδικότερα τον Γιάννη Δραγασάκη, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το Γιώργο Σταθάκη και τον Γιάννη Στουρνάρα.”, τόνισε.

“Οι τράπεζες μέσα από τις σκοτεινές μεθοδεύσεις πέρασαν σε ξένα κερδοσκοπικα χέρια”, υπογράμμισε και επανέλαβε το αίτημα της ΛΑΕ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

“Πέντε χρόνια τώρα γίνονται συνεχή εγκλήματα από τις κυβέρνησεις σε βάρος της Ελλάδας και του λαού μας που ισοδυναμούν με προδοσίες ιστορικού χαρακτήρα”, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης.

“Επιστέγασμα των εγκλημάτων είναι το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”, τόνισε και έκανε λόγο για “μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ” ο οποίος όπως είπε “πάει να δώσει μια διπλή χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και στους συνταξιούχους και σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς”.

“Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ήταν μια φαρσοκωμωδία”, σχολίασε και εκτίμησε πως ήταν η αρχή του τέλους για αυτή τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο πρόδρομος για  οικουμενική- μνημονιακή κυβέρνηση. 

Ο Παν. Λαφαζάνης εκτίμησε πως είναι δύσκολο να ψηφιστούν από τη Βουλή και το ασφαλιστικό και τα μέτρα σε βάρος των αγροτών και προέβλεψε πως βαδίζουμε ολοταχώς σε πολιτικές εξελίξεις και ο τόπος πολύ γρηγορότερα από ότι πιστεύει κανείς θα οδηγηθεί σε εκλογές

“Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν άσχημη επιλογή και τραγική για τη χώρα με το να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο. Ελπίζω να μην συνεχίζουν να το κάνουν αυτό”, σχολίασε ερωτηθείς αν η ΛΑΕ συνομιλεί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

“Σε κάθε περίπτωση αυτά τα μέτρα θα συναντήσουν πελώριες κοινωνικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις και ίσως πολύ γρήγορα να πάμε και σε κοινωνική εξέγερση. Ο ελληνικός λαός θα ξεσηκωθεί και θα αποτρέψει την ψήφιση και του ασφαλιστικού και των μέτρων σε βάρος του αγροτικού κόσμου της χώρας μας”, τόνισε. 

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε με την Τουρκία σχολίασε ότι “η Τουρκία με εκβιασμό το προσφυγικό πήρε τα πάντα και είναι αβέβαιο ότι έχει δώσει κάτι δηλαδή τον έλεγχο των προσφυγικών ροών”.

“Ο Αλέξης Τσίπρας αντί να προσπαθήσει στη Σύνοδο αυτή να υπάρξουν εγγυήσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο όσον αφορά τα νόμιμα συμφέροντά τους απέναντι στις προκλητικές και επιθετικές βλέψεις της Τουρκίας έκανε λογοπαίγνια στο twiter τα οποία μάλιστα πήρε και πίσω”, επεσήμανε.

Τέλος ερωτηθείς για τις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου επεσήμανε πως συνεργάζεται εξαιρετικά με την Λαϊκή Ενότητα.

“Όλες οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει είναι σε γνώση μας και τις στηρίζουμε, όπως άλλωστε και η Κωνσταντοπούλου τις πρωτοβουλίες της ΛΑΕ”, ξεκαθάρισε.

alterthess.gr

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.