Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα

O υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα αλλά και στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα.

Η λειτουργία των εκκλησιών

Αρχικά, σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών, θα πρέπει να τηρείται η απόσταση 10m2 μεταξύ των πιστών.
     
Επιπλέον, κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα, σχετικά με την εφαρμογή testing κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα είναι υποχρεωτικό το τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.
     
Τέλος, σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί η περιφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών.

Τι θα ισχύσει με την απαγόρευση κυκλοφορίας και την Κυριακή του Πάσχα

Επίσης, σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο περιορισμός της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 22:00 για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τις 3 Μαΐου (Δευτέρα του Πάσχα) ο περιορισμός κυκλοφορίας ισχύει από τις 23:00.

Παράλληλα, σχετικά με την Κυριακή του Πάσχα, θα υπάρχει κατ’ εξαίρεση δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών με ανώτατο αριθμό των 9 ατόμων, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες και πάντως έως 12 άτομα. Συνίσταται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε έχουν όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές, όπως δήλωσε ο υπουργός.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.