Πύρινος εφιάλτης από Πεντέλη μέχρι Παλλήνη -Ηλικιωμένος αυτοκτόνησε βλέποντας το σπίτι του να καίγεται

Eφιαλτική ήταν η νύχτα στην Πεντέλη από την πυρκαγιά που ξεκίνησε από χθες το απόγευμα. Η φωτιά έχει φτάσει στην Παλλήνη, ενώ ενεργά μέτωπα υπάρχουν και σε Ανθούσα, Πεντέλη, Ντράφι καθώς και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος και σε κάποια σημεία στον Γέρακα. 

Σπίτια, περιουσίες και δάσος έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Ένας άνθρωπος αυτοκτόνησε στην Ανθούσα βλέποντας το σπίτι του να παραδίδεται στις φλόγες.

Μία απίστευτη εικόνα έδειξε ο ΣΚΑΙ λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ από την φωτιά στο Ντράφι. Από την κάμερα που βρίσκεται στην κορυφή του γραφείων του καναλιού στο Φάληρο και δείχνει τα δύο σύμβολα της Αθήνας, την Ακρόπολη  και τον Λυκαβηττό  που πίσω τους διακρίνεται το κόκκινο της φωτιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, παρά τις προσπάθειες, δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία έκαιγε και συνεχίζει να καίει σε πολλά μέτωπα και τροφοδοτείται από τους ισχυρούς ανέμους και την καύσιμη ύλη που βρίσκει στο πέρασμά της. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως πολλές περιοχές δεν έχουν καθαριστεί από τις αρχές με αποτέλεσμα να τα ξερόχορτα να λειτουργούν ως «προσάναμμα». 

Επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των σπιτιών που έχουν καταστραφεί και τις ζημιές δεν υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα. 

΄Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο και αποτυπώνονται στον χάρτη που παρουσίασε, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες περιμετρικά, ενώ τα ενεργά μέτωπα εντοπίζονται στον Γέρακα, στην Ανθούσα, στην Παλλήνη και στη Διώνη καθώς και εκατέρωθεν της Λεωφόρου Μαραθώνος.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι metopa_fotia-1.jpg

Επιπλέον, όπως είπε, έμφαση δίνεται στη νοτιοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών Αττικής και νοτιοανατολικά επίσης στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ και προσέθεσε ότι ταυτόχρονα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

«Παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής αλλά και η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών», σημείωσε.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Οι κάτοικοι της Παλλήνης να καλούνται να κατευθυνθούν προς Πικέρμι – Ραφήνα. Εκκενώθηκαν νωρίτερα Βούλα Πικερμίου, Γέρακας, Ανθούσα, Διώνη, Δασαμάρι και Πεντέλη.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι fwtia-pyrosvestes-1024x575.jpg

Αυτοκτόνησε βλέποντας το σπίτι του να καίγεται για τρίτη φορά

Τραγωδία στο πύρινο μέτωπο της Ανθούσας καθώς ένας άνδρας πήρε το πιστόλι και έδωσε τέλος στη ζωή του όταν είδε το σπίτι του να καίγεται για τρίτη φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος αυτοκτόνησε στο σπίτι του που βρέθηκε περικυκλωμένο από τις φλόγες στην περιοχή ανάμεσα σε Παλλήνη και Ανθούσα.

Κάηκαν 10 σπίτια στο Ντράφτι

Τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς στο Ντράφι, κατά την καταστροφική φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη για δεύτερη ημέρα στην Πεντέλη.
Την πληροφορία μετέδωσε ο δήμαρχος Πικερμίου – Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, μιλώντας στην ΕΡΤ.  «To Ντράφι επλήγη βάναυσα», είπε ο Ευάγγελος Μπουρνούς και περιέγραψε τη φωτιά να περνάει από παντού.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.