Βαρόμετρο της Public Issue: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική επιρροή και παράσταση νίκης

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 29,5% στην εκλογική επιρροή έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 28,5% και με 44% στην παράσταση νίκης έναντι 41% που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία καταδεικνύει νέο Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ την Καθημερινή.

Αναλυτικά, στο μέτωπο της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την πρώτη θέση την οποία είχε καταλάβει στο Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, αυξάνοντας το ποσοστό του στο 29,5% (+0,5) και διευρύνοντας τη διαφορά του συγκριτικά με τη Νέα Δημοκρατία (28,5%) στη 1 ποσοστιαία μονάδα. Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 10%, υφιστάμενη ωστόσο απώλεια 1,5 μονάδων σε σχέση με το Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, οπότε βρισκόταν στο 11,5%.

Οι Ανεξάρτητοι  Έλληνες βρίσκονται στάσιμοι στο 8%, το ΠΑΣΟΚ  καταγράφει οριακή άνοδο 0,5 μονάδων, ανερχόμενο στο 7,5%, και ΔΗΜΑΡ παραμένει  στο 6%. Το ΚΚΕ να καταγράφει ποσοστό της τάξης του 5,5%.

Στην παράσταση νίκης,ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει άνοδο και  ανέρχεται στο 44%, κερδίζοντας 6 ποσοστιαίες μονάδες. Η Νέα Δημοκρατία υποχωρεί κατά 7 μονάδες καταγράφοντας 41%.

Σχετικά με την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών θετική άποψη κατά 43% συγκεντρώνει ο Α. Σαμαράς ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 44%. Στο προηγούμενο βαρόμετρο ο Α. Σαμαράς βρισκόταν στα ίδια ποσοστά ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αύξησε την δημοτικότητά του κατά 7%.  Ως καταλληλότερο πρωθυπουργός κρίνεται ο Α. Σαμαράς με 44% ενώ ο Α. Τσίπρας με 27% και ακολουθεί η απάντηση «Κανένας από τους δύο» η οποία συγκεντρώνει 26%.

Καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα θεωρείται ακόμη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ που συγκεντρώνει 39% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%. Χαρακτηριστικό είναι ότι η απάντηση «Καμία από τις δύο» συγκεντρώνει 31%. 

Σχετικά με τα συναισθήματα για την κατάσταση της χώρας η απάντηση «Οργή» συγκεντρώνει το 31% των ερωτηθέντων παρουσιάζοντας αύξηση 6% από αντίστοιχο βαρόμετρο του Φεβρουαρίου ενώ «ανησυχία-άγχος και απογοήτευση» συνεχίζει να εκφράζει το 17%. 

http://www.alterthess.gr

Ολόκληρη η έρευνα της Public Issue, δείτε τη ΕΔΩ.

Το ποσοστό των εδρών σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκτίμησης ψήφου και με τον καταμετρητή εδρών είναι :

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: 128

ΝΔ: 75

Χρ. Αυγή: 26

Ανεξ. Έλληνες: 21

ΠΑΣΟΚ: 20

ΔΗΜΑΡ: 16

ΚΚΕ: 14

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.