Πρωτοφανείς περιοριστικοί όροι για τους τρεις συλληφθέντες στην ΑΣΟΕΕ

Πριν από λίγο: Αδιανόητη απόφαση για τους τρεις συλληφθέντες της πλατείας Βικτωρίας: Απαγόρευση συμμετοχής σε διαδηλώσεις και παρουσίας στα Εξάρχεια με την απαγόρευση να ισχύει και για δρόμους όπως η Ασκληπιού, η Αλεξάνδρας και η Πατησίων.

Ανάμεσα σε άλλα τούς επιβλήθηκε εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι τρεις συνελήφθησαν την Τετάρτη μετά τη μεγάλη αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας, όταν στελέχη της ομάδας ΔΡΑΣΗ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από την ΑΣΟΕΕ αποχωρώντας ειρηνικά από τη διαδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας.

Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν σκληρή αστυνομική βία κατά δύο διαδηλωτών, ενώ πολλά ερωτήματα έχουν προκαλέσει βίντεο που φέρεται να καταγράφουν προσπάθεια αστυνομικών να «φυτευτούν» ενοχοποιητικά στοιχεία. Παράλληλα, οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. μάλλον περιπλέκουν παρά ρίχνουν φως στην υπόθεση.

Η δικηγόρος, Αντωνια Λεγάκη, εκπρόσωπος των δύο από τους 3 συλληφθέντες, μιλώντας στο News 24/7, δήλωσε:

«Είναι πρωτοφανής η απόφαση, για παράδειγμα το ένα παιδί εργάζεται στα Εξάρχεια. Έρχεται σε αντίθεση, όχι μόνο με τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του κατηγορουμένου, αλλά και με τη συνταγματικά προβλεπόμενη ευθύνη της Δικαιοσύνης, η οποία εκ του Συντάγματος οφείλει να τα εγγυάται όταν η εκτελεστική εξουσία τα παραβιάζει.

Σήμερα, η Δικαιοσύνη, συντασσόμενη απολύτως με την κυβέρνηση, καταργεί ανερυθρίαστα ένα δικαίωμα που κέρδισε ο λαός μας με αίμα και μετά γράφτηκε στο Σύνταγμα ως ανώτατος νόμος. Όλη η Ελλάδα πλέον γνωρίζει μέσα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, την αθωότητα των κατηγορουμένων και την ενοχή της Αστυνομίας. Αλλά για άλλη μια φορά η Δικαιοσύνη ήταν τυφλή μπροστά στα βίντεο αλλά όχι κουφή μπροστά στα κελεύσματα της κυβέρνησης».

#ΜένουμεΕνεργοί

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.