Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα σε μήκος

Το χρυσό μετάλλιο στο άλμα σε μήκος κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου, καθώς πήρε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο, έχοντας καλύτερο άλμα στα 8,25 μέτρα.

Αυτό το άλμα ήταν αρκετό για να του δώσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, καθώς ξεπέρασε κατά πολύ τον Γερμανό Χάινλε και τον Ρώσο ΝΙκιφόροφ που και οι δύο έφτασαν ως τα 8.13.

Έτσι, σε ηλικία μόλις 20 ετών και στην πρώτη του συμμετοχή του στη διοργάνωση, έφτασε στη μεγαλύτερη -μέχρι στιγμής- επιτυχία της καριέρας του. Τα 8,25 που πέτυχε σήμερα, είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση, καθώς ο άλτης της ΓΕ Γρεβενών είχε έρθει στο Βερολίνο με 8,24 μ.

Ο Τεντόγλου πριν γίνει ο νεαρότερος Ελληνας που κατακτά την κορυφή της Ευρώπης στο αγώνισμα του, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18. Ο 20χρονος αθλητής αναμφίβολα ανήκει στους ανερχόμενους Ευρωπαίους αθλητές και μια από τις ελληνικές ελπίδες για διάκριση στους Ολυμπιακούς του 2020.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.