Προφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή

Προφυλακιστέος κρίθηκε αργά μετά τα μεσάνυχτα ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά από κοινή πρόταση ανακριτή και εισαγγελέα για το αδίκημα, σε βαθμό κακουργήματος, του βιασμού κατά συρροή. Η προφυλάκιση κρίθηκε αναγκαία για την αποφυγή τέλεσης νέων αδικημάτων από τον κατηγορούμενο.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ολοκλήρωσε την τετράωρη απολογία του αργά το απόγευμα. Με απολογητικό υπόμνημα που υπέβαλε αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του και  υποστήριξε πως βάλλεται μέσω μιας κατασκευασμένης υπόθεσης που στόχο έχει την ηθική του εξόντωση. Όπως ισχυρίζεται αιτία είναι η αντιπαράθεση που έχει εδώ και χρόνια με τη διοίκηση του ΣΕΗ «για τον τρόπο που διαχειρίζονται το σωματείο και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα».

Ο κατηγορούμενος βρέθηκε νωρίτερα χθες στα δικαστήρια προκειμένου να υποστηρίξει ο ίδιος αυτοπροσώπως το αίτημα του για ακυρότητα της δίωξης που είχε ασκηθεί εναντίον του. Όμως το αίτημα του δεν έγινε δεκτό και έτσι άνοιξε ο δρόμος για την προγραμματισμένη απολογία του.

Ακολούθησε η εξέταση ως μαρτύρων υπεράσπισης του αδελφού του Γιάννη Λιγνάδη και της πρώην υφυπουργού, ηθοποιού Ελένης Κούρκουλα, του πρώην συζυγου της και   ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 Διονύση Παναγιωτάκη.  Και οι δυο κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν το άλλοθι που παρουσίασε ο Δ. Λιγνάδης, ότι δηλαδή ήταν φιλοξενούμενός τους στην Ιθάκη την περίοδο που καταγγέλλεται ότι βίασε έναν από τους μηνυτές του.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα δύο πολίτες, που παρουσιάστηκαν από τον συνήγορο του κατηγορουμένου, Αλέξη Κούγια ως μάρτυρες υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη και κλήθηκαν να καταθέσουν, δηλώνουν άγνοια  και υποστηρίζουν ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν ότι θα προταθούν ως μάρτυρες. Ο σκηνοθέτης – ηθοποιός αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες,  τις oποίες απέδωσε σε «σκευωρία» σε βάρος του.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας, αφού έκανε λόγο για «μια πολύ δύσκολη διαδικασία», ανακοίνωσε πως θα προσφύγει κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. «Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο ποινικολόγος.

Σημειώνεται ότι, ο Λιγνάδης διανυκτέρευσε στη ΓΑΔΑ και σήμερα (26/2) θα γίνει η μεταγωγή του πιθανότατα στις φυλακές Τρίπολης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.