Προς άνοιγμα σχολείων και διαδημοτικών μετακινήσεων στις 5 Απριλίου

Παρά την σταθερή αρνητική επιδημιολογική κατάσταση, με υψηλό αριθμό κρουσμάτων, αλλά και διασωληνωμένων, που έχει οδηγήσει σε ασφυξία και πλήρες αδιέξοδο, λόγω των ελλείψεων σε κλίνες ΜΕΘ και προσωπικό, τα νοσοκομεία στην Αττική, η κυβέρνηση φαίνεται πως θα προχωρήσει στις 5 Απριλίου σε άνοιγμα σχολείων (αρχικά Λυκείων, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, και εν συνεχεία Γυμνασίων και Δημοτικών), αλλά και άρση της απαγόρευσης για διαδημοτικές μετακινήσεις.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί, την ίδια ημερομηνία, και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, για τα μικρά τουλάχιστον καταστήματα. 

Τα παραπάνω φέρεται να εισηγείται η Επιστημονική Επιτροπή, ωστόσο υπάρχει σύγχυση αν πρόκειται για ομόφωνη απόφαση ή ακόμη κι αν υπήρξε ψηφοφορία για την εν λόγω εισήγηση, για την οποία υπήρξαν και ισχυρές πιέσεις από τουλάχιστον τέσσερα εμπλεκόμενα υπουργεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε πρόταση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων που προέβλεπε άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων στις 5 Απριλίου με υποχρεωτικό (αρνητικό) testing μία φορά την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Πάντως για τις επόμενες ημέρες, η Επιτροπή φέρεται να εισηγείται την παράταση του lockdown για μια εμβδομάδα ακόμη, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα, σήμερα το απόγευμα, στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο για τα self test.

Αναφορικά με την εστίαση, ερωτηματικό είναι αν θα καταστεί δυνατό  να ανοίξει γύρω στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, έστω με λειτουργία στους εξωτερικούς χώρους. 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.