Προκλητικός ο Πανούσης. Κατά των παντός είδους ιδεολογημάτων

Αγκάθι στα σπλάχνα της κυβέρνησης είναι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Ο αναπληρωτής υπουργός έχει σπαταλήσει περισσότερο χρόνο να δίνει συνεντεύξεις με τις οποίες προσβάλλει τον ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της κυβέρνησης και της Βουλής παρά σε πράξεις προς τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και τον έλεγχο των αυθαιρεσιών σε ένα κρίσιμο και δύσκολο χαρτοφυλάκιο.

Μετά την απάντηση του που προκάλεσε σάλο σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά πως «την ώρα που η αστυνομία χτυπιέται από μια άλλη πλευρά σε βαθμό που να πρέπει να  μεταμφιέζεται για να υπάρχει… χτυπιέται και από εσάς…», επανέρχεται με μία συνέντευξή του στην »Real» στην οποία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς γιατί μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητικό στο πρόσωπό του, απαντά «διότι τα στοιχεία που επικαλούνται ως αρνητικά είναι στοιχεία που δεν διασταύρωσαν, δεν ρώτησαν και στηρίζονται σε κάποια ιδεολογήματα, βασικό των οποίων είναι ότι η Αστυνομία δεν χρειάζεται όταν έχεις μια λαϊκή κυβέρνηση, όταν έχεις «λαϊκό κίνημα»- όπως το εννοούν».

Μάλλον ο κ. Πανούσης δεν ενημερώθηκε για τα δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας αλλά και σύμπνοιας «στο δρόμο» με την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Ή πρόκειται και σε αυτή την περίπτωση για «ιδεολογήματα»;

Μάλιστα ενδιαφέρον προκαλεί πως λίγες ώρες πριν δημοσιευτεί η συνέντευξη ο Πέτρος Περράκη, μέλος της Χρυσής Αυγής και αποσπασμένος υπάλληλος του υπουργείου Μεταφορών που εκτελεί χρέη φύλακα των γραφείων της Χρυσής Αυγής πυροβόλησε αρκετές φορές στον αέρα στη συμβολή των οδών Σκιάθους και Αχαρνών. Η αστυνομία συνέλεξε έξι κάλυκες από το σημείο. Λίγο αργότερα όταν η μοτοπορεία αντιεξουσιαστών για τα εργατικά δυστυχήματα στα ΕΛΠΕ πέρασε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής» ΜΑΤ και χρυσαυγίτες επιτέθηκαν κατά της μοτοπορείας με αποτέλεσμα ζημιές σε μηχανάκια και τραυματισμούς διαδηλωτών.

Φαίνεται πως ο κ. Πανούσης κάτι έχει δει πολύ λάθος. Ειδικά όταν κάλεσε τους «θύλακες της ΧΑ να αυτοδιαλυθούν» ένα χαμόγελο έσκασε σε κάθε αστυνομικό που πετούσε πέτρες και «επιχειρούσε» δεκάδες φορές με Χρυσαυγίτες κατά διαδηλωτών.

Όμως ο κ. Πανούσης δεν σταματά εκεί αλλά επιτίθεται σητν πρόεδρο της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου, στην Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τα κινήματα, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα στην Αριστερά.

Αν δεν λυθεί αυτή η αντίφαση υποστηρίζει «δεν θα μπορέσει αλλιώς να κυβερνήσει ο Τσίπρας…. Συνεπώς αν δεν κόψει πρώτος ο Τσίπρας το κομμάτι που είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα δημιουργήσει συνθήκες σηψαιμίας».

Παράλληλα εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για να φορά πολιτικά ρούχα η αστυνομία και καταφέρεται εναντίον της σχετικής ανακοίνωσης της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ: «Κάπου στέλνουν ένα μήνυμα…Λένε οι αντιεξουσιαστές «όταν μπήκαμε στα Προπύλαια, μεγάλη νίκη του κινήματος, να διώξουμε τον Πανούση». Λένε οι τύποι που εκμεταλλεύονταν τους μετανάστες, οι δουλέμποροι, «σε τέσσερις μήνες θα έχουμε διώξει τον Πανούση εσωκομματικά»- αυτά είναι καταγεγραμμένα, δεν έχουν βγει από το μυαλό μου. Βγαίνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προχθές και επιβεβαιώνει και λέει να φύγει ο Πανούσης, Βγαίνει δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μια αφίσα στα Εξάρχεια με εμένα φωτογραφία και γράφει «κοίτα πώς άλλαξε ο Δένδιας». Και μετά βγαίνει και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Αισθάνεται κανείς μια χρονική και πολιτική συγγένεια».

Ο κ. Πανούσης εμμένει στο ζήτημα της κ. Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι «μου έκανε μια ανάλυση ότι η Βουλή είναι ανώτερη από την αστυνομία- δεν έχω καμιά αμφιβολία εγώ γι’αυτό. Με τις τελευταίες όμως λέξεις ότι «αυτοκλήτως προχωράω στην αναμόρφωση του πολιτεύματος» είναι σαν να λέει ότι η Αστυνομία δεν χρειάζεται, εγώ είμαι υπεύθυνος της αστυνομοκρατίας και αυτή θέλει να προστατεύσει τη δημοκρατία από την Αστυνομία. Δηλαδή όλοι αυτοί θέλουν να φύγει η Αστυνομία… με αυτό η κ. Κωνσταντοπούλου κάπου έδωσε μια αναφορά. Και θέλει λίγο προσοχή». Επίσης, προτείνει συμφωνία για το είδος του πολιτεύματος: «Έχουμε Σύνταγμα. Έχουμε νόμους. Έχουμε θεσμούς. Τα κινήματα βοηθούν σε αυτά. Ούτε κυβερνούν αντιπολιτευτικά, ούτε λειτουργούν αντικοινωνικά στο όνομα της απόλυτης και ανεξέλεγκτης ελευθερίας του οποιουδήποτε».

Εν συνεχεία, ο αναπληρωτής υπουργός θέτει ζήτημα συνεννόησης σχετικά με το τι σημαίνει «να κυβερνάς αριστερά»: «Τι πάει να πει αριστερή Δικαιοσύνη; Τι πάει να πει αριστερή Αστυνομία; Τι πάει να πει αριστερό πανεπιστήμιο; Πού ζουν αυτοί; Στη Βόρεια Κορέα;». Αναφερόμενος σε όσους θεωρούν τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ «εχθρούς», διερωτάται: «Είμαστε σε μια σοβιετική χώρα όπου υπάρχει ένα κόμμα που συλλαμβάνονται και ανακρίνονται; Πού ζούμε; Δεν ζούμε με τους θεσμούς;».

«Η θεωρία ότι όλοι είναι εχθροί μας είναι φοβική θεωρία, είναι αμήχανη θεωρία, θεωρία εσωτερικής ανασφάλειας του 36%-ποιο 36%; Το 6%, γιατί το 30% είναι διάφοροι απογοητευμένοι που πήγαν και ψήφισαν. Το 36% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαροί. Το 64% είναι εχθροί. Τα μίντια, η Δικαιοσύνη, η Αστυνομία, όλοι είναι εχθροί. Αυτά να τελειώνουν».

alterthess.gr

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.